Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Szabó Gergő megismételné tavalyi sikerét

Zátyi Tibor | 2014.05.29. [17:26] | Utolsó módosítás: 2014.05.29. [17:48]

A tavalyi országos ralibajnokság legjobb versenyének megválasztott Duna-delta Ralival folytatódik az idei megmérettetés. A BCR Leasing Rally Team két forduló után vezet a csapatversenyben, pozíciójukat Tulceán szeretnék megerősíteni. Szabó Gergő tavaly megnyerte a Duna-delta Ralit, idén sem maradna le a dobogóról.

szabo gergo borbely karoly_b 

„Tavaly kis szerencsével nyertük meg ezt a versenyt, mivel az első helyezettet kizárták, most is a dobogón szeretnénk végezni. Szerintem a tulceai az egyik legjobb pálya a román ralibajnokságban, egyik kedvencem, így bízom benne, hogy jól fog sikerülni ez a hétvége” – mondta a versennyel kapcsolatosan Szabó Gergő. „Aradon úgy végeztünk a dobogón, hogy egyszer fel is borultunk, azaz voltunk tetőn is. Szerencsére a lemezkáron kívül nem történt semmi más, a műszaki berendezések nem sérültek, és folytatni tudtuk a versenyt. Most sincsenek technikai gondjaink. A csapat megcsinálta az autót, én úgy érzem, hogy egyelőre ideálisak a körülmények, és minden a legnagyobb rendben van. Már várjuk a péntek délelőtti tesztet, és a verseny rajtját” – folytatta a kétszeres romániai ralibajnok, aki Borbély Károllyal közösen versenyez.

Az összetettben vezető Keleti Edwin/Csomortáni Botond páros is izgatottan várja a rajtot, elmondásuk szerint tisztában vannak a vetélytársak erősségével, mindenki az első helyre hajt. „Az első pozíciónk miatt kissé hátrányban leszünk a rajtnál, de mindezek ellenére céljaink nem változtak, a dobogón akarunk végezni. Mindig szívesen térünk vissza Tulceára, és reméljük, hogy segíteni tudjuk csapatunkat, a BCR Leasing Rally Teamet, hogy megerősítse első helyét a csapatversenyben. Nem lesz könnyű, hatalmas csatákat várok, másodperceken múlhat minden. Az utóbbi 15 év legkiegyensúlyozottabb bajnoksága az idei” – mondta Keleti Edwin.

Az 1-es szorzójú Duna-delta Ralit május 29–31. között rendezik meg Tulceán, makadámutakon. Az országos bajnokság harmadik fordulójára 53 páros nevezett be. Idén tíz speciális próba lesz, mindkét napon négy-négy szakaszt rendeznek, Tulcea belvárosában pedig péntek és szombat este is szuperspeciális próbán bizonyíthatnak a pilóták. Az össztáv 98,84 km lesz.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége