Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Ötven páros a Hargita Ralin

Zátyi Tibor | 2015.10.01. [18:16]

A benevezési határidő lejártáig ötven páros, köztük hat magyarországi és négy megyebeli duó adta le a szükséges iratokat a jövő csütörtökön rajtoló Hargita Gyöngye Ralira – derült ki a szervező Maxx Racing által közzétett előzetes rajtlistából.

botka david hargita rali 2014_bFotó: rallyphoto.ro

Népes, félszáz párosból álló mezőny vág neki a jövő hét végi Hargita Ralinak. Az országos bajnokság nyolcadik, egyben utolsó futamán több magyarországi pilóta is elrajtol, négy megyebeli páros is szerepel az előzetes nevezési listán. Ez a jövő hét folyamán még módosulhat, ugyanis a rajtlista a technikai gépátvételt követően válik véglegessé.

Legtöbben – huszonketten – a 9-es géposztályba neveztek be, közülük tizenhárman Daciával állnak rajthoz, 12-en Logannal, egy személy pedig Sanderóval. Tizenegyen Mitsubishi Lancer EVO mellett tették le voksukat, de három Ford Fiesta R5 is lesz a rajtnál. Annak ellenére, hogy a bajnoki címet már megnyerte, a fiatal Simone Tempestini vállalta az indulást.

Nem hiányzik a rajtlistáról Dan Gârtofan és Bogdan Marişca sem, a kolozsvári Juhos Zoltán egy Ford Fiesta R5-öst bérelt a versenyre, Keleti Edwin Mitsubishit választott, Szabó Csongor a Suzuki Kupában a bajnoki dobogóért hajt, míg Ábrahám Thomas egy kombi Mitsubishivel autózik majd.

Élesben először teszteli George Grigorescu a Mach1 által kifejlesztett Dacia Sanderót, ezen típus mellett döntött Cătălin Grigoriu is, előbbi a 9-es, utóbbi a 14-es géposztályban szerepel majd. Előfutó lesz a többszörös román bajnok Ştefan Vasile, igaz, ő előre nem nevezte meg versenygépét, ám raliberkekben azt beszélik, hogy újjáépítették azt az autót, amellyel 1985-ben az Akropolisz Ralin harmadik helyen zárt és megnyerte a Portugál Ralit: mindkettő vb-futam volt. A remények szerint a legendás sárga 1310-es Daciával láthatjuk majd a Hargita Ralin.

Noha Szabó Gergő magyar állampolgárként több éve tagja a hazai ralis mezőnynek, őt a székelyföldieknek kevésbé kell bemutatni. Előfutóként egy BMW M3-assal indul Sipos Zoltán, versenyezni fog Kőházi Károly, Lovász Pál, Kelő Gere László és Bereczki Norbert is.

Tassi Róbert ugyan magyar állampolgár, az üzletember Székelyudvarhelyen él, és a Hargita Rali lesz az első versenye, melyen a sepsiszentgyörgyi Molnár Gyula segíti majd. Az udvarhelyi Pethő Attila tavaly is egy Dacia Logannal indult, neki a csíkszeredai születésű, ám Udvarhelyen élő Mag Levente navigál majd. A csíkszeredai Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre páros a Logan Kupa összetett harmadik helyéért hajt majd a Hargita Ralin, a negyedik megyebeli páros pedig előfutóként indul, Pál Alpárnak Székely Róbert navigál majd.

A Hargita Gyöngye Rali a hazai bajnokság nyolcadik fordulója, amelyet a Román Autósport Szövetség égisze alatt a Székelyudvarhelyi MAXX Racing szervez október 9–10-én. Az esemény rendezőpartnerei: Hargita Megye Tanácsa, Székelyudvarhely Megyei Jogú Város Önkormányzata.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége