Székelyhon.ro
2017. február 26., vasárnap; Ma Edina napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Novák lett a Balkáni Kerékpár-egyesület alelnöke

Székelyhon | 2016.12.19. [16:26]

Novák Károly Eduárdot választották meg a Balkáni Kerékpár-egyesület alelnökévé. A csíkszeredai paralimpiai bajnok sportoló Facebook-oldalán jelentette be, hogy a hazai kerékpárszövetség elnökeként pályázott a tisztségre, amelynek betöltését nagy megtiszteltetésnek és felelősségnek tartja.

szekelykorveseny_kr_10_bNovák Károly Eduárd

„Ez egyúttal egy nagy előlépés is a romániai kerékpározásnak, elismerése annak, hogy jó úton haladunk. Azt szeretnénk, hogy az elkövetkező években fontos pont legyünk a sportág európai térképén, a sportágot irányító szervezetekkel való együttműködés pedig nem csak szükséges, hanem hasznos is” – fogalmazott.

A balkáni testület élére egyébként a leköszönő Emin Muftuoglu helyére a macedón Saso Dimitrojskit választották meg, Novák mellett pedig a bosnyák Vladimir Kuvalja lesz a másik alelnök. Az ügyvezető bizottság egy szerb és egy koszovói taggal lett teljes Sasa Gajicic, illetve Avni Nuha megválasztásával. A mandátumok négy évre szólnak.

A nemzetközi szervezet tegnapi beszámolója alapján a hétvégén tartott isztambuli közgyűlésen a balkáni szövetség mind a tizenkét tagszervezet képviseltette magát, így Románia mellett Moldova, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Koszovó, Montenegró, Albánia, Macedónia, Bulgária, Törökország, Görögország és Ciprus szavazott.

A szervezet célkitűzése hogy megerősítse kapcsolatait a nemzetközi szövetségekkel és lehívják az általuk kínált támogatásokat. A sportágat az utánpótláskorúaknak szánt versenyek szervezésével, valamit a szakemberek képzéseivel szeretnék fejleszteni.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége