Padlógáz és dübörgés: elrajtolt a Hargita Rali

Padlógáz és dübörgés: elrajtolt a Hargita Rali

Nyolc év után ismét a lóerőké, a dobhártyaszaggató motorbúgásoké és az égett gumiszagé lesz a főszerep Székelyudvarhelyen és környékén, hiszen pénteken délután a Homoródszentmárton és Homoródalmás közötti szakasszal elrajtol az országos bajnokság utolsó megmérettetése, a 21. Hargita Rali.

Zátyi Tibor

2013. október 24., 21:492013. október 24., 21:49

2013. október 25., 11:582013. október 25., 11:58

 

A Maxx Racing Sportegyesület által rendezett Seroussi Hargita Ralira végül negyven csapat iratkozott fel, a pilóták és navigátoraik csütörtök este nagyszabású és látványos rendezvényen mutatták be raliautóikat az érdeklődőknek.

Amúgy a tervezettnél kissé rövidebb lett az országos bajnokság vérkeringésébe idén rögtön visszakerült Hargita Rali, mivel technikai okok miatt törölték a PS3-as és PS9-es szakaszokat (Gyepes–Kerekerdő).

Lesz még izgalom

Annak ellenére, hogy a Hargita Rali előtt már eldőlt, hogy a francia Francois Delecour zsinórban másodszor is megnyerte az országos bajnokságot, lesz kinek szorítani a kilencszakaszos versenyen. A bajnokság egyik legfontosabb kategóriája a 3-as osztály, itt szerepel többek között Bogdan Marișca, Edwin Keleti, Rareș Tomiță, Adrian Drăgan, Horațiu Savu vagy George Grigorescu. Amíg a pontvadászat felénél Keletinek még 50 egységnyi előnye volt Tomițăvel szemben, a végére megfordult a sorrend, a fiatal szebeni ralis 11,6 ponttal vezet a korábbi éllovas előtt. A Keleti/Csomortáni kettősnek nagyon rosszul sikerült a bajnokság második fele, négy raliból csak egyet (Arad) tudtak befejezni.

A 2WD osztályban Adrian Raspopa csak a csodában bízhat, csak akkor nyerhet, ha az élen álló Alexandru Filip nem szerez pontot a Hargita Ralin. A 9-es osztályban Raul Badiunak 10 pont előnye van a második Banciu Dorinnal szemben, míg a Dacia Kupában még szorosabb az állás, Badiu öt egységgel előzi meg Florin Tincescut. Az országos bajnoksághoz hasonlóan már eldőlt a 2-es osztály (Delecour), az 5-ös osztály (Alexandru Filip), a 11-es osztály (Daniel Ungur) és az ifjúsági kategória is (Simone Tempestini).

Magyarországi egzotikumok a ralin

Nemcsak a Bikini együttes zenekarának tagjai hoztak kellemes színt a Hargita Raliba, hanem a magyarországi Kapitány Dorottya és Páncél Gyöngyi terepraliduó is, a hölgypáros előfutóként egy Nissan Terranóval fogja teljesíteni a szakaszokat. A duó egyebek közt teljesítette a Budapest–Bamako és a Balkán Ralit.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!