Székelyhon.ro
2017. március 1., szerda; Ma Albin napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Érmes szezonzárás az udvarhelyi asztaliteniszezőknél

Zátyi Tibor | 2016.12.21. [17:40] | Utolsó módosítás: 2016.12.21. [17:57]

Idei utolsó versenyén Szerbiában szerepelt a székelyudvarhelyi Iskolás Sportklub asztalitenisz-csapata, az ifjúsági korosztályú sportolók múlt hét végén az Újvidéken megrendezett Tibhar Kupán ragadtak ütőt. 

ISK FSK Jenei Barnabas_bJenei (jobbról az első) felálhatott a dobogó legalsó fokára a rangos megmérettetésen. Fotó: Facebook.com/ISK-FSK

Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Németország, Magyarország, Macedónia, Montenegró, Szlovénia, Románia és a házigazda Szerbia több mint ötszáz asztaliteniszezője versengett egymással a kétnapos tornán.

Az ifjúsági 2-es korosztályban az udvarhelyi sportolók sikerrel vették a selejtezőket, a 64-es főtáblán csak Andrei Pânzar szenvedett vereséget, Jenei Barnabás, Vetésy Norbert, Geréb Attila és Karácsony Dániel továbbjutott. A következő körből csupán a remek napot kifogó Jenei lépett tovább, szerb ellenfelét legyőzve került be a nyolcaddöntőbe, majd egy bosnyák asztaliteniszest fölülmúlva már a legjobb nyolc között volt.

Az előző kiírás győztese, a temesvári Moldovan következett, Jenei viszont továbbra is magabiztosan játszott, és 3–1-re győzött. Menetelése az elődöntőben szakadt meg, montenegrói ellenfele 3–2-re nyerte a végig kiélezett csatát, így Jenei a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

Az ifjúsági 3-as korosztályban Karácsony Dániel a főtábla második fordulójában korai búcsúra kényszerült, míg Andrei Pânzar a negyeddöntőig jutott, ahol macedón ellenfelétől 3–2-es vereséget szenvedett.

Az ifjúsági 1-eseknél Sánduly Levente, Jenei Barnabás, Vetésy Norbert, Geréb Attila és Tamás Szabolcs volt érdekelt, mindannyian kijutottak selejtezőcsoportjukból, ám közülük csupán Tamás került a legjobb 16 közé, ahol az udvarhelyi játékos nagy meglepetésre legyőzte a balkáni térség egyik legjobb ifjúsági asztaliteniszezőjének tartott szerb Radovicsot. A negyeddöntőben Tamás hiába vezetett 2–0-ra a németországi Grujic ellen, a mérkőzés második felére nagyon elfáradt, így ellenfele fordított.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét

ÉLŐ SZÖVEGES KÖZVETÍTÉS

Labdarúgó 3. Liga, osztályozó mérkőzés 2014.06.21 [18:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 4. találkozó 2014.04.04 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 3. találkozó 2014.04.03 [19:00] Vége
Román bajnoki bronzcsata, 2. találkozó 2014.04.01 [17:00] Vége