Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Mikulás-keresés a Hargita lábánál Mikulás-keresés a Hargita lábánál

2013.12.06. [21:44] | Utolsó módosítás: 2013.12.06. [22:13]

Elérkezett december, az évnek az a hónapja, amelyet talán minden gyerek titokban a legjobban szeret. Nemcsak azért, mert ekkor várható az első hóesés, hanem azért is, mert régen dédelgetett vágya, kívánsága teljesülhet: levelet írhat a Mikulásnak, aki kérését rendszerint teljesíti is.

mikulasles_10_b

Nagy izgalommal jár minden gyerek számára a várakozás, hiszen, ha jó lesz, s szót fogad, teljesül a kívánsága. Még nagyobb öröm számára, ha maga a Mikulás bácsi saját kezűleg adja át az ajándékát.

Ilyen őszinte várakozással készültek és élték meg az ajándékosztás napját a Benedek Elek Pedagógiai Líceum első osztályos tanulói, akik nagy örömmel és szeretettel fogadták az iskolában és otthon is az öreg Mikulást.

De talán a legnagyobb ajándék számukra az volt, amikor december 6-án, Miklós napján gyönyörű hóesésben megkereshették a Hargita-hegy lábánál elterülő Kalibáskő erdejében a 130 éves Mikulást, aki, bár elfáradva a sok járástól, szeretettel és türelemmel válaszolt a sok kíváncsi kérdésre, és végül még a puttonya aljában maradt ajándékokból is meglepte a gyerekeket. Az első osztályosok pedig megígérték, hogy az elkövetkező évben jó gyerekek lesznek és sokat fognak tanulni.

Kapusi Emese, Mircse Zsuzsánna

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
szempontok
2013.12.07., szombat [08:39]
Az "elfajult" világban is talál értékeket az, aki keres és maradtak még értékteremtők is, csak az a kérdés, milyen szemmel nézünk a világra. Kérdés, hogy siránkozunk saját elmúlt gyerekkorunk felett, vagy a mieink számára élünk a jelenkor adta lehetőségekkel.
1.
menasag
2013.12.06., péntek [23:09]
Szerintem ez a Mikulásjárás is elfajult mint minden.
Az én gyerekkoromban is volt Mikulás, és elméletileg tudtuk, hogy fejér szakállú, piros köpönyegű, nagy zsákkal a hátán ajándékot osztogató valaki de arra azért ügyeltek a szüleink, hogy sose találkozzunk vele, ugyanis még ha jóhiszemű volt is a hazugság nem szerették volna hogy csalódjunk benne.
Hozzászólások2