Székelyhon.ro
2017. március 1., szerda; Ma Albin napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Penovác Endre alkotásai a Karancsi-teremben

Baricz Tamás Imola | 2016.12.05. [14:29] | Utolsó módosítás: 2016.12.05. [14:29]

Települések közötti kapcsolat, kötődés hozta létre a topolyai Penovác Endre festőművész egyéni kiállítását Gyergyószentmiklóson.

kiallit 041_b

A Karancsi-teremben a Szent Miklós Napok vasárnap délutáni rendezvényén a művészt Kovács László, Topolya testvérváros képviselője mutatta be.

A testvérvárosi erős kötelék megmutatkozásának fontosságáról szólt köszöntőjében a tárlatnyitón Fórika Sebestyén, a szervező művelődési központ vezetője. A kiállított alkotások között gyergyói táj is visszaköszönt, hiszen a művész egyszer járt a környékünkön, a szárhegyi alkotótábor vendége volt.

Penovác Endre alkotásait ez idáig nem láthatta az székelyföldi közönség, első alkalommal nyílt tárlata az országban. A bácskai táj és állat, a bácskai élet megörökítőjéről Kovács László szólt. Mint mondta, „topolya kitüntetettjének alkotásai által lelkünket is hoztuk Gyergyószentmiklósra”.

Penovác Endre 1956-ban született Tornyoson. 1984-ben az újvidéki Képzőművészeti Akadémia  festészeti szakán szerzett diplomát. 1983-ban részt vett a trieri (Németország) Európai Művészeti Akadémia munkájában. 1984-től a Vajdasági Képzőművészek Egyesületének tagja, 1992-től tagja a Magyar Köztársaság Művészeti Alapjának. Közel száz önálló és csoportos  kiállításon vett  részt szerte a világban.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Sípos Piroska
2016.12.08., csütörtök [10:54]
Köszönet Gyergyószentmiklós városnak és Művelődisi Központnak a kiállítás fogadásáért és gratulálunk Penovác Enre művész úrnak a sikeres munkásságához.
Hozzászólások1