Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Film a Hargita együttesről

Székelyhon | 2016.12.06. [12:02]

Negyedévszázad negyedéve címmel mutatják be december 8-án délután 6 órától a Csíki Moziban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttesről készült 54 perces dokumentumfilmet.

hargitaegyuttes-fb1_bA kamera szubjektív látószögéből követhetjük végig a hivatásos együttest

A hivatásos együttes produkcióit huszonöt éve láthatja a közönség, ám a tánckar tevékenysége jóval több, szerteágazóbb annál, mint ami reflektorfénybe kerül. A film a színfalak mögötti életbe is betekintést nyújt.

Az érdeklődő megismerheti az ünnepi, huszonötödik évad munkás hétköznapjain, a próbák és a turnék alatt is a tánckar munkáját, átérezheti, mit jelent a hivatásos táncos élete. A küldetés, a staféta továbbadásának nemes eszméin kívül a megélhetés kérdései is felvillannak. Sejthetővé válik, miként alakul át ugyanazon előadás üzenete itthon, szakmai zsűri előtt és a mezőségi szórványturnén.

A kamera szubjektív látószögéből követhetjük végig a hivatásos együttes negyedévét – áll az együttes szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében. A film operatőre Berszán-Árus György, rendezője és vágója Daczó Dénes. A gyergyószentmiklósi Rubin Stúdió alkotása októberben elnyerte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának különdíját a XVI. Lakitelki Filmszemlén.

A vetítésre a belépő 5 lej, jegyek elővételben a Hargita együttes székhelyén kaphatók. A helyek száma korlátozott. Előzetes helyfoglalás telefonon a 0266-371362 számon lehetséges 8 és 16 óra között.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét