Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Szeretettel kötött sapkák Szeretetből kötött sapkák ajándékba

Péter Beáta | 2012.12.04. [17:10] | Utolsó módosítás: 2012.12.05. [22:24]

Örömet jelent, ha ajándékot kapunk, de öröm az is, ha mi ajándékozunk. Adni jó, és kell, még akkor is, ha mi magunk sem bővelkedünk a földi javakban – vallja Kovács Erzsébet, aki minden évben sok kisgyereknek és felnőttnek juttat szeretettel kötött sapkákat. Szerdán több környékbeli iskolába ellátogat, hogy az év folyamán kötögetett darabokat elajándékozza.

erzsikeneni_kr_01_b
Épp egy évvel ezelőtt mutattuk be portálunkon Erzsébet nénit, aki kis nyugdíjából gyakran fonalat vásárol, hogy aztán évről évre a téli ünnepek közeledtével megörvendeztessen számos kisgyereket. Cikkünk megjelenése után számos segítőkész személy kereste fel szerkesztőségünket Kovács Erzsébet elérhetősége után érdeklődve, mivel úgy gondolták, hogy némi fonalat adományozva neki, nagyban tudnák segíteni jótékony akcióját.

„Hálásan köszönöm mindazoknak, akik eddig segítettek. Sok helyről kaptam fonalat, Csíkszeredából, Csicsóból, Somlyóról, még Brassóból is. Olyan jó barátságba kerültünk ezekkel az emberekkel, még magukhoz is meghívtak, meg is látogattam őket, és tartjuk a kapcsolatot. Ha van valakinek fölösleges fonala, szívesen fogadom. Nekem öröm az, ha lefoglalom magam, és ajándékozni tudok” – mondta Kovács Erzsébet.

A sapkákat ajándékozó hölgynek a Csíkszeredai Polgármesteri Hivatal szociális osztályának munkatársai segítenek a sapkák szétosztásában, idén is több iskolába visznek melegítőt a kis kobakokra. Ugyanakkor a csíkszeredai szociális konyhán vagy éppen az üzletekben, az úton is szokott sapkát osztogatni, idén több mint kétszáz darab lel(t) gazdára.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
:)
2012.12.06., csütörtök [19:13]
Ez kedves, jó ilyesmiről is olvasni a nagy kampánycsaták közepette. Minden jót, boldog ünnepeket Erzsébet néninek!
Hozzászólások1