Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Székelyföldön vetítik A lovasíjászt

Székelyhon | 2016.12.23. [14:11] | Utolsó módosítás: 2016.12.23. [14:12]

Székelyföldön mutatja be a Székely Szeretetszolgálat a 2016-os esztendő egyik legsikeresebb magyar filmjét, A lovasíjászt. A lírai alkotás Kassai Lajos lovasíjász-világbajnok tevékenységét mutatja be, az általa közvetített üzenet szerint „nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek”.

lovasijasz_plakat_ro1_bA film plakátja. Megkapják a jegyet váltók

Sokak véleménye szerint legalább egyszer minden magyarnak látnia kell ezt a filmet. A Kaszás Géza által jegyzett alkotást eddig több mint százezren látták mozikban és kultúrházakban tartott közösségi vetítéseken Budapesttől Dunaszerdahelyen át Los Angelesig. Most Székelyföldre is elérkezik.

Először Székelyudvarhelyen, a volt Stúdió moziban mutatják be december 28-án és 29-én, esténként 7 órától (jegyelővétel december 27-én 12 órától a Mr. Music Zeneboltban), majd Csíkszeredában január 13-án szintén este 7 órától a moziban (jegyelővétel január 8-tól a helyszínen). A vetítésekre a jegyár egységesen 15 lej, amely magában foglalja a film moziplakátjának egy példányát is. A film egyébként a vonatkozó romániai szabályozások értelmében korhatár nélkül megtekinthető.

Január hónapban még folytatódnak a vetítések Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Kézdivásárhelyen, Gyergyószentmiklóson, Szentegyházán és Székelykeresztúron. A helyszíneket és időpontokat később hirdetik meg. Az említett városok mellett a Vándormozi szervezői minden településre igyekeznek eljuttatni a filmet, ahol arra fogadókészség és érdeklődés mutatkozik. Szükség esetén a vetítések technikai feltételeinek (vetítő, vászon, hangosítás) biztosításában is segítséget nyújtanak a szervezők – tudatják a közleményükben.

Több is van a pakliban

A vetítéseket Erdély-szerte egy új kezdeményezés, a Vándormozi keretében tartják, mely a Székely Szeretetszolgálat Alapítvány, a Studio Nova és a Taylor Projects kft.-k együttműködésében valósul meg. A jövőben a szervezők több értékes és szórakoztató film bemutatását tervezik.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
4.
gejza
2016.12.28., szerda [14:28]
Belsőlipóciában legutóbb csak a Kommandós Rabbira tapsoltak.
3.
oroszfarkas
2016.12.25., vasárnap [04:15]
Ön ha filmet néz az akkor nyeri el a tetszését ha jó kritikát kapott? Vagy inkább nem hagyja magát befolyásolni és a szívére hallgat? Illetve mer nyilatkozni úgy hogy nem látta a filmet? Ajánlom nézze meg ennek az embernek a munkásságát. Példa értékű. A film lehet hogy eltúlzott kicsit, rocky jellegű szuper pasast próbálnak vissza adni, de lehet ezzel sincs gond. Ettől az érték amit teremtett nem lesz kevesebb. A kritikusokra meg egy banit nem adnék. Áldott ünnepeket
2.
finnmedve
2016.12.24., szombat [00:00]
@1es:
Hova álltak fel azok a pesti nézők? Mert ha a kritikákat olvasod, azok sajnos nagyon,de nagyon rosszak.
Kellemes karácsonyt.
1.
1es
2016.12.23., péntek [17:42]
Ajanlom mindenkinek.Lattam.Nagyon jo.Nemhiaba tapsoltak allva az emberek a pesti mozikban,ami valjuk be,ritka.
Hozzászólások4