Székelyhon.ro
2017. február 20., hétfő; Ma Aladár, Álmos napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Karácsonyi rajzfilm a legendáriumosoktól

Fülöp-Székely Botond | 2016.12.23. [11:04]

Újabb rajzfilmet készített a Székelyföldi Legendárium csapata, amellyel nézőiknek, támogatóiknak szeretnének köszönetet mondani. Ezzel lezárul eddig elkészített rajzfilmsorozatuk, és egy új gyártásába kezdenek.

_scn_05-06_00067_bHogyan készül Zete a karácsonyra? Kiderül szombaton a karácsonyi vásáron

Szombaton este hét órakor, a karácsonyi vásáron tekinthetik meg az érdeklődők a kétperces alkotást – mondta el lapunknak Fazakas Szabolcs, a Legendárium projekt ötletgazdája. A mesefilmben látható lesz, miként készülődik karácsonyra Zete, a történet pedig arról szól, hogy nem feltétlenül kell kivágni a fenyőfákat.

Hogyan tovább?

A Legendárium első rajzfilmsorozata főleg a csapat összeszokásáról, a tanulásról szólt, jövő évtől azonban komolyabb munka kezdődik – magyarázta Fazakas. Mint mondta, egy humorosabb, jobban kidolgozott, kalandos rajzfilmsorozat gyártásába kezdenek. Ugyancsak mondákat, legendákat fognak feldolgozni, de új karakterek is megjelennek majd a történetekben. A cél az, hogy a művek minél érdekesebbek legyenek a gyerekek számára, akik így könnyedén megismerhetik azokat a történeteket, amelyeket évszázadokon át meséltek a szülők a kicsiknek.

_scn_004__00130_legendárium_b

Az új sorozat Ken Fountain hollywoodi animátor segítségével fog elkészülni, akit megbabonáztak a helyi legendák, ezért is vállalta, hogy felügyeli a munkát. „Büszke vagyok rá, hogy Székelyudvarhelyen sikerült olyan fiatalokat találni, akiknek volt türelmük, kitartásuk ahhoz, hogy elkészülhessenek az eddigi rajzfilmek. Sokat tanult a csapat, de azért még mindig van mit tanulni” – fogalmazott Fazakas Szabolcs.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
Jooo
2017.01.22., vasárnap [14:24]
Tetszik az elképzelés!
Hozzászólások1