Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Blága Tünde: a szépség nem minden

Péter Beáta | 2016.12.20. [18:59] | Utolsó módosítás: 2016.12.21. [12:06]

Első helyezést ért el a Hidegségről származó, jelenleg Csíkszeredában élő Blága Tünde a hétvégén Székelyudvarhelyen megtartott Év Arca Erdély szépségversenyen.

blaga_tunde_ev_arca_both_gabor_bBlága Tünde (fotó: Both Gábor)Hat évvel ezelőtt kezdett szépségversenyekre járni Blága Tünde, amelyekről különböző eredményekkel tért haza: volt, hogy második, harmadik, vagy éppen különdíjas lett. Érettségi után gondolt egyet, és benevezett a magyarországi Miss National Beauty szépségversenyre. Az Egerben tartott előválogató után négyen jutottak tovább, ő volt az első a továbbjutottak közül.

„Nagyon örültem, hogy bekerültem a döntőbe. Nem sikerült helyezést elérni, de az már nagy dolog, ha egy nemzetközi versenyen részt vehetsz. Ezt követően felvette velem a kapcsolatot Fásy Ádám, aki ajánlotta, hogy menjek el a Magyarok Világszépe versenyre, amelyet ő szervezett. Ennek köszönhetően egy hetet töltöttem Budapesten egy meseszép helyen” – elevenítette fel a fiatal lány.

Mint mondta, többnyire Csíkszeredában tartózkodik, Budapestre szokták hívni modell munkákra. Nemrégiben egy modellügynökséggel kötött szerződést, mivel úgy véli, így sokkal könnyebb kijutni más országokba. „Mostanig leginkább fotózásokon vettem részt, de szerepeltem már az Édes élet című magyarországi televíziós sorozatban is. Az életemben a fordulópontot a Kulcsár Edina által indított modelltanfolyamon való részvétel jelentette. Kulcsár Edinát választották Magyarország Szépének 2014-ben, majd a Miss World-on második helyezést ért el. Ilyen jó eredményt még egyetlen magyar sem ért el világversenyen. Edina modellsulijában szakemberek dolgoztak velünk, kihozták a legjobb formánkat, az előnyeinket, megtanították, hogy mikről szabad beszéljünk, és mikről nem, foglalkozott velünk pszichológus. Megtanították, hogy a színpadon hogyan »adjuk el« magunkat.”

Tünde úgy véli, minden versenyen lehet tanulni, nem mindig az számít, hogy valaki az első három helyezett között legyen. Azért is jó, mert kapcsolatokat lehet teremteni, és így lehet haladni ebben a szakmában. Benne kell lenni egyfajta körforgásba, hogy érvényesülni lehessen.

„A szépség nem minden. A legutóbbi versenyen láttam, hogy vannak szép lányok, de nincsenek tisztába önmagukkal, nem ismerik saját magukat, nem tudják, hogyan kell mozogni. Mert elő kell tudni add magad, hogy mindenkit megnyerj, levegyél a lábáról. Nyilván én is izgulok, de sok lány annyira stresszes, hogy nem tudja kezelni. A legfontosabb, mielőtt jelentkezel egy versenyre, hogy felmérd a gyengeségeidet, és az erősségeidet szembeállítsd velük.”

A fiatal modell már kislányként arról álmodott, hogy kitűnjön. Mint mondta, átlagos családból származik, és mindig bosszantotta, hogy ha nála jobb anyagi helyzetben levők lenézték, vagy csúfolódtak azokkal, akik nem voltak gazdagok. Elhatározta, hogy valami olyannal fog foglalkozni, amivel példát is mutat másoknak, és be is tudja bizonyítani, hogy mire képes.

„Számomra a versenyek jó kikapcsolódási lehetőségek, kapcsolatteremtést jelent és úgy érzem, feltöltődök. Több lesz az önbizalmam. Ha nem lennék modell, gyerekpszichológus lennék, de nem felvételiztem még egyetemre, mert a modellkedés miatt nincs rá idő. Az egyetemet bármikor el lehet végezni, de ebben a szakmában, ha nem kezdem el időben, akkor »kiöregszem«. Szerencsés vagyok, mert akik körülvesznek, mindig biztatnak” – hangsúlyozta Blága Tünde. 

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
8.
222krisztacska
2016.12.23., péntek [13:54]
Kedves @Suket M.ha valamivel nem vagy tisztàban arrol ne is irjàl inkàbb vèlemènyt!Itt most egy olyan lànyról olvashattunk aki nem minden nap sminkeli magàt,aki nagyon kedves mindig mosolyog,jókedvű segítőkèsz.Az hogy ki mivel foglalkozik ahhoz nem sok közöd van,főleg ha egy olyas valaki tèmàjàhoz kommentàlsz akit nem is ismersz,ha ismernèd ezt a lànyt akkor nagyon szeretnèd ès örülnèl neki,mert nem a mai fiatalsàggal talàl.Imàdja az èletet imàd èlni ès ahogy a cikkben is írja nàlla fontos a belső szèpsèg is.Termèszetessèg,kedvessèg,inteligencia,szorgalmassàg ebben a lànyban minden megtalàlható ami kell.Gratulàlok kicsi Tūndi.Ne foglalkozz a negativ emberekkel.Es mèg annyi,hogy egy szèpsègversenyen a belsőt is nèzik.
7.
mal
2016.12.22., csütörtök [13:29]
Egyetertek.

A szepseg mulando. Es biztos vagyok benne, hogy egy kulsoleg nagyon pontra tett no tarsasagaban nem fogod olyan jol erezni magad, mint egy kellemes belsokben gazdagtol. Es monst nem Tundike ellen beszelek, gratula neki. Csak az embereket probalom megkimelni az illuziobol valo ebredes fajdalmatol.
6.
Süket M.
2016.12.22., csütörtök [08:32]
Milyenek azok a nők akik a saját szépségük határait feszegetik ? Arc plasztikáznak ? Sminkelve feküsznek le ? Mivel kerülnek ők a az élvonalba, hogy feszgetik magukat.
Nem inkább csak megnyerték a genetikai lottót és izgul rájuk minden férfi ? Csak közepes mennyiségű kaját kell fogyasztaniuk. Ennyi.

Megmondom, hogy amit te feszegetésnek vélsz az csupán szorongás érzése lehet.Nagy megfelelési kényszerrel élni tényleg nehéz, de csak az egyénnek. A modellek nem képviselnek semmiféle magas értéket. Semmit.... ők modellek, ők képviselik amit rájuk adsz. Azt, hogy fogyasz!!

Szerinted ez az önmagunk fejlesztése ??
. És ennek semmi természtes alpja nincsen. Elültetik a csajókban a félemet! Ennek az elképzelhetetlenül magas megfelelési kényszernek nincs valós alapja se haszna, csak arra késztet , hogy Avon brossurákatböngésszenek. S amit látnak kenjék a nők magukra.

Én annyrira tisztelem a nőket. Mind akkármelyik embert. Én a leendő generációkért izgulok. Ha ilyen elcseszett dolgok miatt fogunk és fognak szorongani a nők, a világ fele. Akkor csak lefékezzük a fejlődést.
5.
Megfelelő
2016.12.22., csütörtök [07:57]
Egy belsőszépségversenyre mikor kerül sor, ahol előtérbe kerül, a fizikai szépség helyett. a bály, a kedvesség, a kecsesség, a finomság, a kisugárzás,odafigyelés, megértés és minden belső nőiesség lelki szépség, vagy talán azt nem lehet mérni, vagy esetleg nem reklámcikk, nem hoz pénzt.Erre mondják, hogy üzlet az egész világ.Az ilyen szépségversenyek, nagy kárt is okoznak a lányok soraikban,elégedetlenséget szülnek és tulkorai sminkelésekhez vezetik ,elveszitve természetes szépségüket. ami a legnagyobb érték és idős korukra puderes réncos kofává válnak.
4.
akinom
2016.12.21., szerda [12:43]
Kedves blöff,
mindenkinek "a világról felfogott képe" a saját valósága.
Az én valóságomban is benne van annak az alapgondolata, amiről SüketM írt... A körítés nincs, de elfogadom, hogy ez az ő véleménye, nem tartom "sötétnek" emiatt.
Mit jelent nálad az, hogy " testi határaikat feszegető gyönyörű nők" ?
3.
blöff
2016.12.21., szerda [05:17]
Kedves SuketM
Értékrendet önmagáért beszél. A világról felfogott képed köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Te biztos nem nézel tükörbe ... Nem a szorongásod, hanem a sötétség miatt.
Szerintem testi határaikat feszegető gyönyörű nőket ilyen magass lóról lekezelni szemtelenség. Ha pasi vagy akkor nem vagy méltó a noi nemhez, ha hölgy vagy akkor több szolidaritást egymás iránt.
Hajrá Tünde mèg több sikert
2.
puff
2016.12.20., kedd [23:11]
jó dolgokat szeretnél leírni/elmondani, csak nem szeded össze kellően, a mondanivalód. ne értsél félre kérlek. itten nem a gondolataidat olvassák hanem az írásod. éppen ezért kérlek, figyelj erre jobban, a jövőben! jó a gondolat, csak ahogy leírod az nem megy át mindenki számára. A másik dolog. Jobb, hogyha személyesen meggyőződsz arról, amiről írni fogsz. qrtál miss x-et? elmondom neked, van ilyen is meg olyan is. a "pénisz" fejtegetés is fasza, csak jobban ki kellene fejtened, mire is gondolsz. a kolát(kokaint) viszont már nem keverném ide bele, mert ez egy más téma és szerintem nem értesz hozzá. bocs ezért a mondatért. 1x-i, 10x-i, 30x-i szippantás miatt nem leszel függő, úgyhogy nyugi. A kokain nem okoz fizikális függőséget, relatív rövid időn belül. A pszichés függőség esetében ott van az alkohol, dohány, ex, speed, fű, haska stb, bár az alkohol meg a cigi ez esetben, hamarabb eléri addiktív hatását fizikálisan. Jó az írás, de te is tudod, az idiótáknak szól, többére, akik hajatanak egy nem valós, kreált valamiért. Ezt jó látni. Örülök meglátásodnak.
1.
Suket M.
2016.12.20., kedd [22:21]
Két nagyon hasznos dolgot köszönhetünk a szépségversenyeknek, ami egyértelműen nem pozitív :
1. Tömegegesen megjelenő depresszív, negatív önképpel rendelkező csajokat. Akinek minden nap szorongás tükörbe nézni. Akiknek a legnagyobb gát az életükben a testük!!.. Itt nem arra gondolok ,hogy valaki túlsúlyos ez egy más tál tészta. Bár lehet az elhízás a teljesíthetetlen barbibaba külalakkal való szemben érzett hatalmas szorongás tünete. Ők túl fogyasztanak kajából. Aki meg kétségbeesetten meg akar feleni, pénzét kényszeredetten szépségipari cikkekre költi.
A másik megküzdési lehetőség az ,hogy a nők férfivá válnak ! Hány nő mászkál körbe akivel megetették, hogy jobb ha egy farka van ?? Ha feladják a törekvéseiket a nőiességre akkor hatalmas nyomástól menekülhetnek meg amelyet a média rájuk erőszakol.

2. A férfiak hipernőiesített nőkre vágynak. A szépség ideál olyan orbitálisan magasra került, hogy elvesztettük mi férfiak azt, hogy nekünk mi a vonzó..... És ez akármilyen furcsa túlnyomó részt nem a külső máz, hanem a viselkedési minta. A legszebb nő is megcsúnyúl. A legdélcegwbb fatönk is elkorhad... És ha ezt nem ismerjük el, akkor harcot kell vivjunk magunkal. Ahelyett , hogy valamit is javítanánk ezen a xaros világon.

A szépségversenyek országok közötti értelmetlen péniszméregetések. Vagy a szépségipar kartell tengere ahonnan felszippantja, kicsavarja , sőt még a citromhéjat is lereszeli a nőkröl. Akik vakon belerohannak a vesztükbe egy csepp hírnévért. Aztán a kokain adagukért folytatják az egészet.
Hozzászólások8