Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Negyven év után 44 ezer lejből újulhatott meg a bentlakás egy emelete

Fülöp-Székely Botond | 2017.01.08. [19:58]

Befejeződött a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskola bentlakásában az emeleti rész felújítása, ami az első korszerűsítésnek számít a hetvenes évek óta.

banyai bentlakas-pa-1_bSzalagparketta került a szobákba

Összesen 44 ezer lejt költhetett el múlt év végén a Bányai János Szakközépiskola vezetősége a bentlakás felújítására, a pénzt a sürgősségi tartalékalapból utalta ki Hargita Megye Tanácsa. Az összegből csak a lányok által lakott emeleten végezhettek korszerűsítést: tíz szobában szalagparkettát helyeztek el, a folyosót újracsempézték, valamint teljesen felújították a fürdőszobát. Ezenkívül újrafestették a legrosszabb állapotban lévő termet – tájékoztatott Szakács-Paál István igazgató. 

Ilyés Imre, a munkával megbízott vállalkozás tulajdonosa elmondta, mivel az iskolának csupán egy hete volt a megyei önkormányzattól kapott összeg felhasználására, erőltetett tempóban, alvállalkozók bevonásával dolgoztak.

Szakács-Paál nagyon fontosnak tartja a mostani korszerűsítést, hiszen a bentlakás 1976-ban épült, és azóta nem végeztek benne hasonló munkálatokat. Hozzátette, idén egy nemzetközi építészeti konferenciának ad helyet az épület, ezért különösen lényeges, hogy jó állapotban legyen. 
Szeretnék minél hamarabb felújítani a bentlakás fiúk által használt részét is, erről már egyeztettek a városvezetéssel, ahonnan segítséget remélnek.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét