Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Már hőszigetelik az új óvodát

Fülöp-Székely Botond | 2016.11.06. [10:57] | Utolsó módosítás: 2016.11.06. [11:04]

Három csoportnyi gyerek költözik majd be a nagygalambfalvi ifjúsági lakások szomszédságában épülő óvodába. Az épületet már hőszigetelik, a tervek szerint a következő tanévet az új épületben kezdenék a kicsik.

napkozi Nagygalambfalva (BA)_-2_bTavasz óta jót haladtak a munkálatokkal

Azért építik az ifjúsági lakások közelében az óvodát, mert szeretnék megkönnyíteni a fiatal családok mindennapjait – közölte Gyerkó Levente galambfalvi polgármester. A munkát tavasszal kezdte el a kivitelező, már a tetőzet befejezésén, az épület hőszigetelésén, valamint a kültéri nyílászárók beszerelésén dolgoznak.

Fontos, hogy ezeket még a rossz időjárás beállta előtt elvégezzék, hogy télen nekiláthassanak a beltéri munkáknak. Az építkezés nagy részének – amelyet 700 ezer lej értékben a Világbank finanszíroz – már idén el kell készülnie. Jövő tavaszra marad a közművesítés, a kerítés megépítése, valamint az udvarrendezés, ezekre a hivatal saját költségvetéséből különít el összegeket. A polgármester rámutatott, azt szeretné, ha új bútorokkal és egyéb berendezésekkel tudnák felszerelni az óvodát.

„Nagyon remélem, hogy jövő szeptemberben már az új épületben kezdik a tanévet a gyerekek” – fogalmazott Gyerkó. Az új épületben egyébként nem lesz konyha, így csak óvodaként működhet, de hosszú távon azt tervezik, hogy a kész ételek odaszállításával napközi létesüljön. Egy szint lesz, ahová három csoport gyerek költözhet be.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét