Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Kihűlt osztálytermek miatt költöztették a diákokat Udvarhelyen

Dósa Ildikó | 2017.01.10. [12:16]

Kihűlt osztálytermekben kezdték az oktatást kedden reggel a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskolában. Egy szülő értesítette lapunkat, hogy az egyik tanteremben 13 Celsius-fokra esett a belső hőmérséklet.

osztalytertem__bElhagyták a diákok a hűvös termet, és másutt folyt az oktatás. Illusztráció

A szakközépiskola igazgatója, Szakács Paál István érdeklődésünkre elmondta, hogy két osztályteremben volt érezhetően hideg, az egyikben pont neki lett volna órája. A hőmérsékletet nem mérték, azonban becslése szerint 18 fok körül lehetett, ami tagadhatatlanul kellemetlen az ott tartózkodóknak. Mivel az iskolában mindig van két-három szabad helyiség, a diákokat átköltöztették azokba, így nem kellett felfüggeszteni a tanítást. A kazán korszerű, a közel négy évtizedes épülettel egykorú fűtésrendszert azonban folyamatosan légteleníteni kell – közölte az igazgató. A keddi eset valószínűleg azért fordult elő, mert annak ellenére, hogy ezt gyakran elvégzik, levegő kerülhetett a rendszerbe.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
5.
bobi
2017.01.11., szerda [12:57]
Ennyire szegény lenne az állam, hogy a több évtizedre államosított épületet szétrohadva, lelakva, tönkretéve kellett ( nagy nehezen) visszaadja az egyháznak? A birtokok, stb. helyzete (amikből az egyházak fenntartották az intézményrendszerüket) 26 év után sincs tisztázva.
4.
Gimi
2017.01.11., szerda [08:49]
Ennyire szegeny lenne az egyhaz, sajat epuletet rendben tartsa ?
3.
nakiakiraly
2017.01.11., szerda [08:35]
Kedves Aggodo szulo!
Nem igaz az, hogy a Tamási Áron Gimnáziumban a tanárokat a hideg osztálytermek nem zavarják.
1) sok ott dolgozónak oda jár a gyermeke.
2) sok ott dolgozó kénytelen nagy bakancsban lenni egész nap, mert másként elviselhetetlen.
3) a vezetőségtől mit vársz? Mindenik osztályba tegyenek be egy kandallót? Öngyújtóval álljanak a diákok mellett, és melegítsék azoknak a kezeiket és lábaikat?
A fűtő rendszer adott. Az épület régi. A jogszabályok rendelkeznek, hogy mit lehet, és mit nem. És hát ahogy mondják, a pálya széléről olyan könnyű bekiabálni, hogy "ott senkit nem érdekel semmi".
De a szülőket érdekli az ami ott van?
Te ha nagyon aggodnál, akkor megkeresnéd a vállalkozókat, hogy segítsék az iskolát ott ahol tudják. De nem. Inkább a meleg szobádból kommentálsz.
2.
schmidt.richard
2017.01.10., kedd [20:59]
Nem ez az elő eset a Petőfi Sándor (egykor 1. számú) általános iskolában 1985-86-87-ben is ugyanez volt a helyzet,
csakhogy akkor egész télen és az egész iskola: Meleg víz, fűtés nélkül a huzatos termekben, -32-38° - os hidegekben és még akkor nem is beszéltünk a sokszori hóviharokról. Bizony.
Kinek hiányozhat ez a világ? Sőt még nem beszélve a Székely Károly akkori k télies körülményeit illetően. A mai fiatalok el sem tudnák képzelni. és nem a régi redszerről volnak szó 96-ról például
1.
Aggodo szulo
2017.01.10., kedd [19:46]
A Tamasi Aron Gimnaziumban is vannak termek, ahol elfogadhatatlan a homerseklet. A diakok nagykabatban szenvedik at a napi 8 oras tanitast, de sem a tanarokat, sem az iskola vezetoseget egyaltalan nem zavarja :-(
Hozzászólások5