Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Keresték, de nem találták a hajléktalanokat

Veres Réka | 2017.01.08. [22:09]

A Hargita megyei prefektusi hivatal tájékoztatása szerint a csúszásmentesítés megfelelő volt az utakon a hétvégén. A csendőrség fokozott éjszakai járőrözéseket végzett, hogy felkutassák a hajléktalanokat, de egy ilyen személyt sem találtak.

kenosi teto-pa-3_bTöbb száz tonna csúszásgátlóval tették járhatóvá az utakat

A hétvégére előrejelzett havazás, hófúvás és jégképződés nem okozott fennakadásokat a megyei és országutakon Hargita megyében – közölte Adrian Pănescu, a Hargita Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője.

A pénteki havazást követően „a megszokott téli útviszonyok szerint” lehetett közlekedni, legfeljebb 3 centisre nőtt a hóréteg az országutakon, ám azokat csúszásmentesítették. A hótalanításhoz parajdi sót használtak, péntek éjjeltől délelőttig összesen 42 jármű biztosította a járhatóságot, és összesen 351 tonna sót szórtak az úttestre. Szombat délelőtt 33 gép biztosította az országutak csúszásmentesítését, és összesen 196 tonna sót szórtak szét, vasárnap reggel pedig 25 gépjármű takarította az utakat, összesen 120 tonna sót szórva ki hajnalban és a reggeli órákban.

Adrian Pănescu megjegyezte, a csúszásmentesítést végzők uralták a helyzetet. Hozzátette, hogy az elmúlt napokban nem történtek súlyos közúti balesetek a megyei, illetve országutakon. A hideg miatt egyébként a prefektusi hivatal kérésére a csendőrség éjszakai járőrözéseket végzett, hogy felkutassák a hajléktalanokat és fűtött helyiségekbe kísérjék őket, de a hétvégén egy ilyen személyt sem találtak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
7.
Naaaa
2017.01.10., kedd [16:13]
Igy igaz jol mondod
6.
Van baj eleg :((
2017.01.10., kedd [10:30]
En minositeni nem akarok senkit es ezert csak annyit jegyeznek meg, hogy vasarnapi soforok uljetek otthon!!! Ide s tova 20 esztendeje koptatom az autogumit de meg mindig eljutottam oda ahova akartam, persze volt olyan is, hogy nem 70 km/h atlagsebesseggel, hanem kevesebbel, de eljutottam. Anno meg teligumink sem volt es meg ekevel sem toltak el a havat, hanem egy traktornyomban mentunk es elertunk. Most picit havazik es ketsegbe van esve mindenki es panaszkodik, hogy nem fekete az aszfalt mert ausztriaban igy meg ugy. Kerdesem ezekhez az emberkekhez lenne, espedig, hogy ausztriaban ami utat allitolag latott es fekete volt az fenyes napsutesben volt fekete, vagy kokemeny havazo es szel kozben is? Es ugy fejezem be a hozzaszolasom mint ahogy kezdtem: Vasarnapi soforok uljetek otthon!!!
5.
Naaaa
2017.01.09., hétfő [19:40]
Ne sírjon a pofátok vezesetek télies körülmények szerint es lehet menni
4.
trabis
2017.01.09., hétfő [10:30]
Ezek szerint már mindenki hazudik manapság?
3.
kuku
2017.01.09., hétfő [09:04]
@viharokk
Igy igaz,a prefektus csak almodta....
2.
viharokk
2017.01.09., hétfő [07:58]
Ezekszerint a prefektus elvtárs nem autózott vasárnap este... Csuszasmentesites... Lehet álmodta... Bízzák Borbolyra, megoldja. Megyünk előre!!! Építjük Székelyföldet!!!
1.
perfekt.
2017.01.08., vasárnap [23:33]
Utak, csúszásgátló, hajléktalanok ügye. Mind-mind hasznos tevékenység, hivatali alapvető kötelesség. De csak azért van ideje mindezekre, mert a székely zászlók le vannak véve. Ha ott lennének a székely zászlók a rendes helyükön, a prefektus úr azokkal foglalkozna, tojna a hóviharra, csúszós utakra s nyomorgó hajléktalanokra. Kovászna megyében is ugyanez a helyzet.
Hozzászólások7