Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Ha azt hiszi, járt már igazán csúszós úton, lehet, hogy téved

Fülöp-Székely Botond | 2017.02.16. [19:49]

Vastagon lejegesedett az út egy része az udvarhelyszéki Ábránfalva területén. Kányád község polgármestere csütörtök délutáni megkeresésünkkor még nem tudott az esetről, de azt ígérte, utánanéz és megoldást keres a problémára.

jegesut_bVeszélyes szakasz. A kifolyt víz miatt vastag jégréteg keletkezett az úton. Fotó: Barcsa István

Tőlünk értesült a jéggé fagyott útról György Sándor polgármester, aki szerint rendhagyó esetről lehet szó, hiszen eddig nem voltak hasonló problémák Ábránfalván. Úgy véli, az említett utca végén lévő kútnál történhetett a fagyás. Egy idős gazda ugyanis gyakran itatja ott állatait, és korábban már előfordult, hogy elfelejtette lekapcsolni a vályú feltöltéséhez használt motoros pumpát, a víz pedig az utcára folyt. Az elmúlt napokban ez fagyhatott rá az útra, vagy az olvadás miatt feltelt sáncokból kifolyó víz. A polgármester azt ígérte, kimennek a helyszínre és megoldják a problémát, amennyiben a jég valóban veszélyezteti a közlekedést.

György Sándor elmondta, az utóbbi időben több gondot is okoztak a fagyok a községhez tartozó falvakban, ugyanis folyamatosan elfagytak az ivóvízhálózat vezetékei. Beszélgetésünkkor is éppen egy ilyen esethez sietett Homoródszentlászlóra. Egy alkalommal megtörtént, hogy a mentőautó is elakadt a sárban, amikor Ábránfalvára tartott – jegyezte meg a falu útjainak állapotával kapcsolatban.

Emlékeztetett, hogy 2015-ben lekövezték az utat, és sáncokat ástak, így elfolyik az esővíz és a hólé is, zavartalanul lehet közlekedni. Télen folyamatosan eltakarítják a havat, illetve csúszásgátló anyaggal is megszórják az utat, így nincs gond annak járhatóságával. A polgármester hozzátette, ezen a télen több autós túlságosan is kihasználta ezt, és a sáncban kötött ki.

Egyébként korábban a szintén Kányád községhez tartozó Homoródszentlászlót is nehezen lehetett megközelíteni autóval, de ott is javítottak az útviszonyokon – tette hozzá György Sándor.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
xxxx
2017.02.18., szombat [18:34]
Sóról hallottatok-e?Elárulom nektek: az megolvasztja a jeget! Csak kell venni s szét kell szórni!
2.
Ulj le 1-es
2017.02.17., péntek [10:25]
Van baj eleg a fejedben! Szerinted egy polgarmesternek az a dolga, hogy kocsikazzon napi 24 orat fel es ala a kozseg minden falujaban es lesse, hogy valahol folyike az utra a viz es fagye meg? 2017-ben meg a csecsemonek is mobiltelefonja van, ugyhogy a lakok nyugodtan hivhatjak a hivatalt. Ja, hogy a cel az, hogy cirkusz legyen es eloszor a sajtot ertesitik es nem a hivatalt, na az mar megint mas. Mindezt ugy irom, hogy szekelyudvarhelyi vagyok es Kanyadhoz semmi kozom, meg mielott kitamadnal, hogy a polgarmesternek valami haverja, vagy rokona lennek.
1.
KOMMENT,.,.
2017.02.16., csütörtök [22:13]
"Tőlünk értesült a jéggé fagyott útról György Sándor polgármester, aki szerint rendhagyó esetről lehet szó, ..."
Ez egy igazi rendes, gondos "községgazda"! Az újságírók jobban ismerik, hogy mi van a község területén, mint a polgármester. Ez, igen! Na Abránfaliak, aztán 4 év múlva ezt feltétlenül válasszátok vissza. Erősen érdekli ezt a községe területén levő gondok.
Hozzászólások3