Székelyhon.ro
2017. február 26., vasárnap; Ma Edina napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

A havazás ellenére sem állt le a munka Béta és Dobó között

Fülöp-Székely Botond | 2016.12.28. [14:33]

A havazás sem akadályozza a Béta és Székelydobó közt zajló útpadkajavítást. A bögözi polgármesteri hivatalnál remélik, hogy hét végéig befejeződnek a munkálatok.

beta-dobo-pa-2_bHétvégéig befejezhetik az útpadkajavítást

Tíz évvel ezelőtt aszfaltozták le a községi utat Béta és Székelydobó között, ám azóta az útpadkák megsüllyedtek és az esővíz befolyt a burkolat alá, így félő, hogy nagyobb kár keletkezhet – magyarázta Farkas Mózes bögözi polgármester, hogy miért vágtak bele télen a javításba.

Hangsúlyozta, könnyebb megóvni a már megvalósított beruházásokat, mint újakat kezdeményezni. A karbantartás során kővel töltik fel a padkákat, illetve kitakarítják az eldugult vízelvezető árkokat. A kivitelezésre Hargita Megye Tanácsától kaptak 46 ezer lejt az áfa-visszaosztásból származó összegből. A munka a kedd hajnali havazás ellenére sem állt le, az utat csúszásmentesítették, így a munkagépek tudnak közlekedni a közel két kilométeres szakaszon. A községvezető reményei szerint ha nem változnak az időjárási viszonyok, a hét végéig befejeződik az útjavítás.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét