Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Elutasították Tamási Zsolt fellebbezését, jogerős a kényszerintézkedés

MTI | 2017.01.04. [22:01]

A Maros megyei törvényszék jogerősen elutasította a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium igazgatójának fellebbezését, és ezzel érvényben tartotta az ügyészség Tamási Zsolt ellen elrendelt kényszerintézkedéseit – közölte a törvényszék.

katolikus-9595_b

Tamási Zsoltnak (képünkön) – a szerdai döntés következtében – az elkövetkező hatvan napban sem szabad belépnie a Római Katolikus Gimnáziumba, nem szabad felvennie a kapcsolatot az ügyében érintettekkel, és az ügyész engedélyét kell kérnie, ha el akarja hagyni az országot.

Tamási Zsolt és Ștefan Someșan volt Maros megyei főtanfelügyelő ellen 2016 november elején indított eljárást a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A DNA szerint a gyanúsítottak törvénytelenül jártak el a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium 2014-es létrehozásakor.

A korrupcióellenes ügyészség korábbi közleménye szerint Tamási Zsolt és Ștefan Someșan Maros megyei főtanfelügyelő annak ellenére járultak hozzá a Római Katolikus Gimnázium működéséhez, hogy tudták: valójában a tanintézet nem rendelkezik a működéshez szükséges engedélyekkel. A DNA Ștefan Someșant hivatali hatalommal való visszaéléssel és kétrendbeli hatáskörtúllépéssel, Tamási Zsolt igazgatót pedig hivatali hatalommal való folyamatos visszaéléssel gyanúsítja.

Az igazgató elleni eljárás a múlt év végén ellehetetlenítette az iskola működését, aláírási joggal rendelkező vezető híján ugyanis a tanintézet nem adhatta ki a tanárok fizetését, nem fizethette ki a közüzemi számláit. Decemberben a DNA egy alkalommal lehetővé tette, hogy az igazgató négy órára bemenjen az iskolába, és aláírja az intézmény működését biztosító iratokat.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
4.
diló
2017.01.06., péntek [10:55]
Az undemerenél beállt a csend.....Persze, lejárt a kampány....
3.
megfigyelo
2017.01.05., csütörtök [18:02]
Nagyon remelem, hogy miutan lefolyatjak ezt a koncepcios pert, akiket erintett valamilyen modon ez a gazsag karteritesi pert inditanak.NO PERSZE NEM ITT HANEM AZ UNIO LEGFELSOBB BIROSAGAN.
2.
szekelymozsi
2017.01.05., csütörtök [12:15]
Az 1937-1940 közötti időszakban az akkori tanügyminiszter, akadémikus, magyarfaló Onisifor Ghibu parancsára nem sikerült az érettségije majdnem egyetlen magyar kollégistának sem: mariánumisták, majláthisták, bethlengáboristák, stb. Tudott (és nyilt) dolog volt, hogy egy pár nagyon gazdag gyerek, lefizetés ellenében ment át az érettségin, azok közül is csak azok, akikről Ghibu tudta, hogy román érzelmüek! E három év diákjai csak 1940-ben tudtak sikeresen érettségizni, magyaridőben. Az "interbellikumban" elkövetett gazságok ismétlődnek. El kell lehetetleníteni egy magyar kollégium (gimnázium) működését. Majd jönnek sorban a többi jobb iskolák is. Lesz jól kitalált indok mindenikre. Sajnos.
1.
melik
2017.01.04., szerda [22:17]
Hol közölte a hírt a törvényszék?
Hozzászólások4