Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Bejelentés alapján takaríttatja meg a jeges szakaszokat a városháza

Bakó Zoltán | 2017.01.05. [13:46]

Elérkezett az igazi tél, s ismét balesetveszélyessé vált Marosvásárhelyen a gyalogosok számára a közlekedés. Szerte a városban tanúi lehetünk annak, hogy a senki földjének számító járdaszakaszokon – ott, ahol sem intézmények, sem lakások nincsenek a járdák mentén – vékonyabb-vastagabb jégréteg borítja az aszfaltot.

jeges_-4029_b

Senki nem takarítja le a járdát, s még ennél is veszélyesebb, vagy legalább ennyire veszélyes azoknak a tömbházak közötti sétányoknak a helyzete, amelyeknek elméletileg nincs gazdája. A Kárpátok, Párkány (Cornişa), Săvineşti, Tudor, valamint a kövesdombi lakótelepek ilyen kis átjáró utcácskái, sétányai komoly balesetveszélyt jelentenek az ott közlekedőknek. Elsősorban az idősebb korosztályhoz tartozók vannak veszélyben, akik számára nehezebb a járás, egy csonttörés pedig sokkal veszélyesebb, ugyanis nagyobb a szövődmények kialakulásának esélye.

jeges_-4015_b

Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával a helyi rendőrség vezetője, Valentin Bretfelean elmondta, a havazás után a Tudor és Meggyesfalvi lakótelepeken büntettek kereskedelmi társaságokat azért, mert a székhelyük előtti járdaszakaszokat hó vagy jég borította. Száz és négyszáz lej közötti bírságokat róttak ki akkor. Ugyanakkor Cosmin Blaga, a városháza szóvivője elmondta, hogy a közterületeken a Salubriserv csoportjai törték a jeget olyan helyeken, ahol sem a tulajdonosi társulások, sem az ott lakók, sem cégek nem kötelesek jégteleníteni. Elmondása szerint kevés volt a munkás, ezért lassan haladtak. Annyira lassan, hogy azóta sem értek el a mostani lejegesedett járdákhoz, sétányokhoz.

jeges_-4006_b

Szerdán újból megkerestük a városházi szóvivőt, aki elmondta: a járdák, sétányok, tömbházak közötti átjárókat elsősorban a tulajdonosi társulásoknak, az esetlegesen ott székhellyel rendelkező cégek, vagy a magánházak tulajdonosai kell takarítsák. Az amolyan gazdátlan területeken, ahol a felsoroltak közül senkinek nincs takarítási kötelezettsége, a városháza végezteti a jégtelenítést. „A fontosabb, nagyobb forgalmú helyeken végezzük is, de nem jut pénz és idő, hogy mindenhova elérjünk. Ha viszont gond adódik valahol ilyen szempontból, és a lakosok bejelentést tesznek, természetesen küldjük a csoportot, és elvégzik a jégtelenítést. Már több ilyen eset volt a városban” – fejtette ki Cosmin Blaga.

Az ortopédián még nem érzik

A marosvásárhelyi Ortopédia Klinika vezetője, dr. Nagy Örs szerint számottevő emelkedés a csonttöréses esetek számát illetően nem volt. „A téli időszaknak megfelelő átlagnak tekinthetjük a napi ellátások mennyiségét. Amikor az első hó lehullott, akkor jelentősen növekedett a töréses esetek ellátásának száma. Úgy gondolom, hogyha újból havazni kezd, akkor fog növekedni a törésekkel hozzánk forduló, vagy hozzánk sürgősségileg behozott betegek száma” – mondotta a klinikavezető.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
megfigyelo
2017.01.05., csütörtök [17:57]
Nincs penz.Mindig ez a valasz.A kerdes csak az , hogy a hivatalok vezetoinek honnan van penzuk hazakra es gepkocsikra.A hulye is latja, hogy a maganvagyonuk kozpenzekbol es adocsalasbol,lopasbol megvesztegetesbol,halapenzbol duzzad ,ugyanis Marosvasarhelyen becsuletes munkahelyek mar jo regen nincsenek,amiota felszamoltak a gyarakat,uzemeket.Helyukben hotelek,ettermek ,jatekbarlangok epultek.A regi varoslakok kenytelenek voltak tomegesen elhagyni a varost.helyuket pedig deli es keleti megyekbol jovo mafiotakkal toltottek fel,akik maguknak termelnek lefizetve a hivatalok vezetoit.
igy aztan a kozvagyon egyre csokken mig a maganvagyon no.
1.
pentium10
2017.01.05., csütörtök [14:15]
Mégis hol kell a bejelentést letenni, ha már írnak erről, akkor a lényeget is mondják el, kérem.
Hozzászólások2