Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Sepsiszentgyörgyi és kovászna megyei utak felújításáról döntöttek

Bíró Blanka | 2017.01.03. [19:19] | Utolsó módosítás: 2017.01.03. [19:20]

Több sepsiszentgyörgyi és megyei út korszerűsítéséről döntöttek az önkormányzatok. Sepsiszentgyörgy tanácsa tavalyi utolsó ülésén eldöntötte, hogy a város három forgalmas útszakaszát felújítják, erre összesen tízmillió lejt különítenek el.

danfalva aszfaltozas vn 002_bLesz amit aszfaltozni idén is Háromszéken (illusztráció)

Az 1918. december 1 sugárút megrongálódott szakaszát újraaszfaltozzák, felújítják az esővíz-elvezető rendszerét, és kicserélnek 23 villanyoszlopot, erre 2,7 millió lejt különítettek el.

A Grigore Balan úton még engedélyezett nehézgépjárművek áthaladása, viszont ha a Gyöngyvirág utca teljes újjáépítése befejeződik, és ez a szakasz tehermentesítődik, akkor feljavítják 4,3 millió lejből az útburkolatot, a Nicolae Iorga utcára pedig 3 millió lejt szánnak.

Tóth Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, a közművek által megpályázott víz- és csatornarendszer bővítési munkálatok részben elmaradtak, ezek egy részét átcsoportosítják más pályázatokra, másrészt 465 ezer lejt költenek a munkálatok másik részének befejezésére.

Kovászna Megye Tanácsának pedig ez évben is a Sepsiszentgyörgy-Illyefalva-Brassó megye határa közötti megyei út korszerűsítése az egyik prioritás. Tavaly, a havazás előtt terítették le az első aszfaltréteget, ám előtte még teljesen új alapot készítettek. Az elmúlt évben 2,8 millió lejt fordítottak ennek a szakasznak az átépítésére, a tervek szerint idén júniusban fejezik be a munkálatokat.

Lécfalva és Maksa közötti megyei útra 3,1 millió lejt különítettek el, ez azért fontos, mert itt épült meg a megyei hulladéklerakó, és ezen az úton járnak majd a szemetet szállító teherautók – mondta el korábban Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét