Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Bírálat az „átszavazó” néppártosnak

Bíró Blanka | 2016.12.22. [18:42] | Utolsó módosítás: 2016.12.22. [18:44]

Heves bírálat érte Balázs Attilát, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) Kovászna megyei elnökét amiatt, hogy a Facebook-oldalán azt írta, december 11-én nem az RMDSZ-re, hanem a lengyel kisebbség képviselőjére szavazott.

balazs attila EMNP_bBalázs Attila

Pethő István, a Magyar Polgári Párt (MPP) megyei tanácsosa csütörtökön a tanácsülésen azt mondta, nem csoda, hogy az RMDSZ és az MPP közös háromszéki listájáról nem jutott be a szenátori listán második helyen levő Miklós Zoltán, és a képviselő lista negyedik helyezettje, Könczei Csaba, „ha egyik tanácsos kollégánk a lengyeleket támogatja”.

Ezt követően átadott a néppártos képviselőnek egy Lengyelországról szóló utazási brosúrát. Balázs Attila különben ezt írta a Facebookon: „Kedves barátaim és ismerőseim! Sokan érdeklődnek, hogyan szavazunk? Én a lengyel képviselőre teszem le a voksom”. 

Az ülésen Balázs románul válaszolt a szemrehányásra, kifejtette, senki nem vitathatja el a jogát, hogy úgy szavazzon, ahogy jónak látja, az RMDSZ-re pedig nem voksol, sem négy, sem nyolc évvel ezelőtt nem tette, hiszen az autonómiát csak ígérgetik, és politikája eredményeként a gazdasági mutatók tekintetében Kovászna megyénél csak Hargita áll rosszabbul.

Tamás Sándor tanácselnök hozzáfűzte, hogy Szilágyi Zsolt, a néppárt jelenlegi elnöke hosszabb ideig volt RMDSZ-es képviselő, mint Kelemen Hunor, majd megkérte Balázst, hogy ha magyarra nem fordítja le válaszát, mondja el legalább lengyelül.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
17.
17
2016.12.27., kedd [10:07]
Az, hogy udmr, vagy udmr+mepeppenyű, az egy és ugyanaz. Sőt, ha a péppárt is beállt volna a hórába, az se változtatna egy fikarcnyit se a lényegen. Ugyanaz a sz_r. Külön-külön se érnek egy gyűszűnyi sz_rt, együtt se. És azon kár vitatkozni, hogy ki győzött. Az a biztos, hogy a rommagyarság vesztett - újabb 4 évet. Újabb 4 évre biztosított a székelyföld gazdasági, szociális, stb. hanyatlása. Lehet tapsikolni ennek!

"A parlamentben 6% nem diktálhat a 93%-nak."
Ezzel kapcsolatban csak annyi, hogy a magyar parlamentbe az alig-alig 5%-os SZDSZ remekül tudott diktálni. A 6%-os udmr is remekül tud diktálni, amikor az ők saját anyagi érdekükről van szó. Ők a leggazdagabbak a román parlamentbe, miközben a választóik a legszegényebbek, a legelmaradottabbak az országban. De hát, minden népségnek olyan vezetője van, amilyent megérdemel.
Egyszer egy indiai maharadzsát megkérdeztek, hogy őt nem zavarja az, hogy miközben ő ilyen mesés gazdagságban él körülötte a népe meg nyomorog? Azt felelte, hogy nem. Amíg a népét nem zavarja a nyomora, miközben a vezetője duskál a luxusba, addig őt miért zavarná?
Amíg ezt a hülye népet nem zavarja, hogy a vezetője az ő nyomorán, hanyatlásán zsírosodik, addig mit lehet várni?
16.
független
2016.12.27., kedd [08:10]
Illene tudni minden tőkéskövetőnek, hogy a politikában veszteni is tudni kel. Másokat minden áron bemocskolni nem egy becsületes dolog. Mindent vagy semmit mottóval már többen jártak porul, ami nem azt kellene jelentse, hogy a szomszéd kecskéje is dögöljön meg. Hát kicsi néppártosok így jártatok! A demokrácia nehéz lecke, de tanulható!
15.
székely barkács
2016.12.26., hétfő [16:19]
Igaza van! Csakhogy a székelyeknél az átlagnál is erősebb a "szomszéd kecske" elve. Ami lefordítva annyit jelent, hogy ha az EMNT-EMNP műmagyar egylet nem vehetett részt a parlamenti választásokon, hát akkor az RMDSZ-MPP összefogást is meg kellene fúrni. Ezt tették az ilyen savanyodott, imp...ens Attilák, a váradi mentorukkal egyetemben.
Budapest, ébresztő! Kiket pénzeltetek ennyi ideig?
14.
analist
2016.12.26., hétfő [16:02]
Elsősorban az rmdsz.re nem szavazhatott. Csak az rmdsz-mpp magyar párt-szövetségre.
Ha egy magyar ember nem szavaz a magyarokra, azt teszi mert,
----Meg van félemlitve.
Nem szekus módszerekkel, hanem a környezetében, pld. tömbház, munkahely, városnegyed, család , baráti társaság által.
---Fusztrált, irigy a megválasztottakra.
Mintha az előny lenne.
---Annyira ostoba, hogy elhiszi a magyarellenes propagandát.
Lásd hogy futottatok Johannist megválasztani.
Nem mindegyik megválasztott magyar politikus tisztességes. De nem is mind gazember.
De hogy azt már nem szavazzuk meg, hogy ne legyen parlamenti képviseletünk.
Hogy nem csinálnak semmit ?
Ezt az országot nem a magyarok vezetik. Sőt ! Még egy kis faluban sem szabad kiirni magyarul a helység, községháza, középületek nevét, netán székely zászlót kitenni. A parlamentben 6% nem diktálhat a 93%-nak.
Ha nem, hát viszi őket a DNA !
13.
kérdező
2016.12.26., hétfő [15:50]
Eddig egymás után irták be, hogy nem fognak a rmdsz-re
szavazni.
Most, választás után népszerűsitik azokat, akik nem az rmdsz-re szavaztak ???
12.
Irenaeus
2016.12.26., hétfő [14:27]
[Nem ütötte a mércét]
11.
székely barkács
2016.12.26., hétfő [12:55]
Nem az RMDSZ-MPP összefogás listájára szavazott? Előre tudhattuk ezt. Rá van írva ennek az embernek az ábrázatára a savanyú, keserű rosszindulat, az irigység. Az arc a lélek tükre.
10.
szekelybiro
2016.12.25., vasárnap [19:31]
Nem egyedül vagy így, ezzel az üggyel kombájnos.
Szomorú, hogy így van, de való.
9.
PZD
2016.12.25., vasárnap [12:42]
Tehát nem a belügyesekre szavazott.
8.
kombájnos
2016.12.24., szombat [21:22]
Nem szükséges, hogy a sajtó népszerűsítsen, elmondom én magamtól. Az idén nem sikerült az urnák elé járulnom. De, ha sikerült volna akkor az biztos, hogy a udmr-mepeppenyű szemfényvesztő, hazug egyletre nem szavazok. 1996-ban szavaztam utoljára a udmr-re, aztán 2000-ig meggyőződtem arról, hogy mire képesek. Levizsgáztak előttem örökre.
Bárkire rászavazhatok, még akár magára Luciferre is, de rájuk nem. Soha. Semmiféle fideszes, orbános, püspökös összefogási buzdítás nem tudott volna arra rávenni, hogy ezekre pecsételjek. Még maga a pápa se tudott volna rávenni.
7.
Cséplőgépzsírozó
2016.12.24., szombat [15:56]
Anyósom az etióp önkielégittők jelöltjére szavazott, s jó'van az úgy. Sajnos nem indult a Székely Nemzeti Kutyaszánhajtó Párt jelöltje,mert én rá szavaztam vóna.
6.
karak
2016.12.24., szombat [10:44]
Boldog Karácsonyt mindenkinek.Mi Székelyek elkövettünk egy nagy hibát,amikor Mihály vitézt győzelemre segitettük.Most annak isszuk a levét.A mai demokráciánkban ,amit ugy látom sokan nem értünk,az előttem 5 hozzászólóval együtt,jobb lenne saját magunkban rendet tenni,mert innen fakad a keserűség.Politika ide vagy oda nekünk választásokkor adatik meg megmutatnink a világnak,hogy megérdemeljük a ránk figyelést,most akár 10%os képviseletünk is lehetne.Mindenki vállalja a saját bűnét a választó polgár,ha nem ment el szavazni,vagy nem a Magyarságra szavazott és a politikus ha nem a Magyarságot szolgálja.
5.
anonim3
2016.12.23., péntek [18:04]
Jól szavazott!
Helyes!
4.
nem üti a mércét ?
2016.12.23., péntek [15:58]
Tisztelt magyar publicistáink !
Kellene a többit is népszerűsiteni, aki az rmdsz ellen szavazott.
3.
Bicska
2016.12.23., péntek [12:50]
Nem értem, egy képviseleti demokráciában miért nem szavazhat mindenki arra akire akar?
2.
csangomagyar1900
2016.12.23., péntek [10:34]
Gratula, Balázs Attila !!!
A magyar összefogás az csak maszlag, népbutítás.
Úgy is azzal feküdtek le hunyorék, akik megfosztanak jogainktól.
Hogy értse is, ne csak lássa a bunkó erdélyi magyar, akinek csillog a szeme ha udemerét lát : az udemerére leadott szavazat egyenlő a SZDP -re leadott szavazatokkal.

Sicc.

Bár lenne még vagy párszázezer ilyen és hasonló erdélyi magyar, mint Balázs...
1.
Pokolsár
2016.12.22., csütörtök [23:21]
[Nem ütötte a mércét]
Hozzászólások17