Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Nem hűltek ki a fűtőtestek, de ez bármikor változhat

Gergely Imre | 2017.01.10. [19:02]

Nem hűltek ki teljesen, sőt, három nap után újra forrók lettek a fűtőtestek a legtöbb gyergyószentmiklósi tömbházlakásban. Történt ez annak ellenére, hogy az E-Star a szolgáltatás leállítását helyezte kilátásba.

futotest_szhra_bKedden még forró fűtőtestek mellett ébredhettek a távhőt használók

Az E-Star magyarországi tulajdonosa, a cég anyavállalatának számító magyarországi ENEFI Energiahatékonysági Nyrt közleményében azt jelezte, hogy még hétfőn leállíthatja a fűtésszolgáltatást Gyergyószentmiklóson. Kedden reggel mindenhol forrók voltak a fűtőtestek, és ez egész nap így is maradt.

A prefektúrát és a belügyminisztériumot is tájékoztatta a város önkormányzata a kialakult helyzetről, arról, hogy fennáll a veszélye a szolgáltatás megszüntetésének, és így 3500 család fűtés nélkül marad. Hargita megye prefektusa szerda délelőttre egyébként egyeztetésre várja Gyergyószentmiklós polgármesterét és Dácz Gábort, az E-Star vezetőjét.

Hétfőn volt egy találkozó, ahol a polgármester és 10 lakótársulás vezetői eldöntötték, közös levélben szólítják fel az E-Start arra, hogy állítsa vissza a megfelelő mértékre a fűtésszolgáltatást. Ha keddre be is melegedtek a fűtőtestek, a levelet elküldték a szolgáltatónak. Ugyanakkor elindult egy helyszíni szemle is, amely során egy bizottság lépcsőházról lépcsőházra jár, és feljegyzi, hogy hol hány fokos a beérkező meleg víz. A polgármester kéri a lakosságot, hogy ahol nem megfelelő minőségű a szolgáltatás, vagy bármilyen meghibásodás történik, azt mindenképpen jelezzék a szolgáltatónak, de az önkormányzatnak is, a kozszolgaltatas@gyergyoszentmiklos.ro email címen.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
25.
jegesmedve
2017.01.12., csütörtök [16:45]
2015. szeptember 4-e óta állnak a kapuban az E-starnal és várják hogy Nagy Zoltán vegye át a fűtést. Értede ezt?

Nem 2017 télvíz idején jutott eszükbe.

Adtál-e már hálát hogy nem kellenne fűtsenek, de télvíz idején eddig még fütöttek a finom kis popód alá?

Ismered azt a kifejezést hogy ráutaló magatrartás? no meg azt hogy szolgáltatásért ellenszolgáltatás jár?
Ha valamit igénybeveszel azért fizetni szokás. Aki nem fizet azért amit elfogyaszt azt ingyenélőnek, a nép nyakán logónak neveznik. Te ilyen volnál?
24.
hűtés
2017.01.12., csütörtök [12:27]
Miért nem követed az történéseket?
Felmondott, de a szerződése szerint még 60 napig fűtenie kellett. Ez időszak alatt Nagy Zoltánék a bíróságot arra kérték, hogy hozzon elnöki rendeletet, amivel további szolgáltatásra kötelezik az Estart, amíg ki nem derül, hogy emelték-e az árat 2015. márciusban. Az elnöki rendelet meglett, így az Estar bár felmondott, de még maradnia kellett. 2016.11.13.án a másik peres ügyben is meglett a végleges ítélet, az Estar nyerte, onnantól már csak a 60 napig volt kötelezve a szolgáltatásra.

Ezért volt itt végig az Estar. Aki meg nem fizet, azt be fogják perelni, ahogy az a korábbiakban volt. Lehet velük harcolni, ezt mindenki maga döntse el, fizet vagy nem fizet.
23.
khfdh
2017.01.12., csütörtök [12:22]
mit okoskodsz itt ha le vagy vallva? kepzeld el van volt es lesz futes...mondom menjel tuzelni ne mind okoskodj itt a levallasaiddal!
22.
hűtés
2017.01.12., csütörtök [12:18]
Már hogy ne fizetnél. Azzal fizetsz, hogy a város pénze a távfűtésre megy el, és nem más fejlesztésekre. Te is ugyanúgy fizetni fogod a távfűtés rendszer átvételét, mint aki azt használja. A város költségvetésében tőled is ugyanúgy elveszik a forrást, mint a többi lakostól. Csak míg a távfűtéses lakások lakói nem költött külön a kazánra, addig te igen.
Üdv a valóságban!
21.
Magor
2017.01.12., csütörtök [12:07]
De biza lehet. Csak ahhoz előrelátó vezetőkre van szükség, akik csak olyan szerződést írnak alá, amelyik kötelezi a szolgáltatót arra, hogy télvíz idején nem hagyhatja abba a fűtést semmilyen okból. Ez ilyen egyszerű, jegesmedve.
Ui.
Ha másfél éve "felmondott", akkor mi a fenét keres még itt? Ha felmondta a szerződést, akkor mi alapján szolgáltat? Ha felmondta a szerződést és mégis szolgáltat, akkor hülyeség fizetni neki, mert úgysincs ami alapján követelhetne. Érted a süketségedet, amit próbáltál beadni?
20.
Magor
2017.01.12., csütörtök [11:58]
Tévedsz. Egy petákot se fogok fizetni. Ezt a marhaságot honnan szedted? Az eszem megáll, hogy milyen hülyeségeket tudtok összehordani.

De még hogyha fizetnem is kellene, addig is én a kiskazánommal füttözök, ti meg a távfűtésen fagyoskodtok. És, amint elnézem a távfűtésen lévők fűtésszámláit, ti sokkal drágábban fagyoskodtok, mint én amennyiért melegedek.

Nagy dolog a székelyek kőbunkó irigysége!
19.
jegesmedve
2017.01.12., csütörtök [10:12]
Innen a székely skandináviából nézve nem lehet kényszeríteni olyan szolgáltatás nyújtására sem egy céget, amit nem akar nyújtani csak a kommuizmusban.
1,5 éve felmondott cégtől mi a fenét akarsz még?

a polgármester meddig bújuk még az emberek mögé a felelősség elől???
18.
hűtés
2017.01.11., szerda [17:05]
Leváltál, fizettél a saját kazánra, az Estar per végén, többek között a leválások miatt fizetheted a távfűtési rendszert is.
A távfűtésen lévőknél van, aki tööbet fog végül fizetni, például te.
Duplán fizetni jó?
17.
anonymus-
2017.01.11., szerda [16:54]
"A leválások is jelentősen hozzájárulhattak a most kialakult helyzethez."
És a leválásokhoz mi járult hozzá? Mert az se csak úgy spontánul a levegőből hullott alá.

Legyél nyugodt, ha nem lett volna sokkal előnyösebb a saját kazán a távfűtésnél, nem vált volna le senki. Csak az a baj, hogy a nálunk lévő távfűtésnél bármilyen megoldás előnyösebb. Bármilyen!
Ahol viszont jól működik a távfűtés - Nyugaton, Skandináv országokban, stb. - ott viszont bármelyik megoldásnál előnyösebb a távfűtés. Ha nem így lenne, akkor ott is mindenki levált volna a távfűtésről. Mert senkit nem lehet kényszeríteni olyan szolgáltatás elfogadására, amit nem akar. Ilyen kényszerítés csak a kommunizmusban lehetséges.
Ez az, amit az itthoni székely kőagyú észlények képtelenek felfogni.
16.
anonymus-
2017.01.11., szerda [16:44]
Elmagyaráztam, te idióta. Csak annyira idióta vagy, hogy nem értetted meg.
Azért kell leválni:
- hogy ne érhessenek tél közepén ilyen pofoncsapások, hogy egyik napról a másikra megfagysz, mások hülyesége miatt.
- hogy akkor fűthess amikor akarsz és annyira, amennyire fázol.
- hogy akkor legyen meleg vized, amikor kinyitod a csapot.
- és legutoljára azért, hogy az olyan hülyékhez, mint te, minél kevesebb közöm legyen.
15.
hűtés
2017.01.11., szerda [14:10]
Mindenki hibás, csak Nagy Zoltán nem.

Lásd, Nagy Zoltán hogyan értékelte saját hozzájárulását a kialakult helyzethez: https://www.bet.hu/newkibdata/122831690/D_nt_sek.pdf

5. oldal, alján a polgármester, Nagy Zoltán által képviselt város azt kéri a bíróságtól, hogy az mondja ki: a gyergyószentmiklósi helyi tanács által hozott döntés, az áremelés "elutasításának jogellenességi megállapítása, amely HATALMI TÚLKAPÁS kifejezése".
Nagy Zoltán Arra kérte a bíróságot, hogy a bíróság hozzon olyan ítéletet, mely szerint ők, a városi tanács HATALMI TÚLKAPÁST követett el.
Nagy Zoltán inkább azzal foglalkozzon, hogy a bíróság végleges ítéletét végrehajtja, és nem parádézik. Bíróságra jár, pereket veszíteni. Attól nem lesz meleg a lakásokban. Sok pénzbe kerülnek ezek a perek.
14.
???????
2017.01.11., szerda [13:53]
Miért idiótázod le a másikat ? És a város lakosságát ?
Az anonymusnak van igaza.
Vásárhelyen is távfűtést akartak, ezek a szerződésszegők.
Nem kellett soknak.
13.
hahaha
2017.01.11., szerda [13:49]
Maradj a távfűtésen.
12.
Philip
2017.01.11., szerda [13:33]
Miert is kellene levallni a tavfutesrol te idiota magyarazd meg nekem??? menjel inkabb fat vagni mert alszik ki a tuzed...pffffffffjjj mily sok hulye ember van ebben a varosba!!
11.
hűtés
2017.01.11., szerda [12:51]
Valamelyik hozzászólásban írta valaki, hogy az Estarnak a város olyan koncessziót adott el, amiben benne volt, hogy a város mennyi hőmennyiséggel számol. Erre alapozhatták az üzleti tervet. A leválások is jelentősen hozzájárulhattak a most kialakult helyzethez.
Ezzel azt érted el, hogy vettél saját kazánt, az Estar per végén meg a város polgáraként, mindenki mással együtt kifizetheted a távfűtés beruházását is.
Duplán fizetni jó? Biztos sok értelme volt.
10.
anonymus-
2017.01.11., szerda [12:40]
Nincs igaza. Mindenki önmagáért felelős. Ha nem volt annyi esze, hogy leváljon, akkor most hadd szívjon csak a saját hülyeségéért.
Én leváltam. Akkor fűtök és annyira, amennyire fázok. Akkor van meleg vizem, amikor kinyitom a meleg-vizes csapot. Ez, a leválásomig elképzelhetetlen volt. Ez ilyen egyszerű.
Amúgy ilyen esetekre léteznek elektromos fűtőtestek. Segíts magadon és az Isten is megsegít!
9.
anonymus-
2017.01.11., szerda [12:32]
Aki hülye volt és nem vált le a távfűtésről, az fagyjon is meg. Egyet se sajnálok, amelyik most didereg a távfűtésével.
8.
ooooooooo
2017.01.11., szerda [11:46]
ket zokniban fazott a labam viragnegyed 8
7.
Jakab Robert
2017.01.11., szerda [11:27]
pld:Virág negyed 21,negyedik emelet.De a bucsin negyedben tényleg gyenge volt tegnap is,és most is az.
6.
Langyos!
2017.01.11., szerda [08:35]
Dehogy voltak forrók,egész nap langyosra voltak a Bucsin negyedben!
5.
forro
2017.01.11., szerda [07:02]
Nohat! Hol voltak forrok a futtotestek? Egesz nap?
Kerem jelentkezzen akinel igy volt.
4.
hmmmmmmm
2017.01.10., kedd [23:53]
hagyjad mert - @Egyik didergő-nek igaza van

akkor aki ezt tette hogy ilyen nagy árak mellett nincs rendes fűtés akkor tényleg kellene valaki kártalanitson mindenkit

ott van a fogyasztóvédelem is kiváncsi vagyok mi lesz
és ezt nem szabad abba hagyni

addig kell menni , amig jól be lehet perelni mindenkit

ez nem igaz hogy 500 ron fűtést fizet az ember egy négyszobás lakásra
és még meleg sincs
3.
saját kazán
2017.01.10., kedd [21:47]
Ne mást hibáztasd hogy nem oldottad meg a fűtésed . Más megoldotta .
2.
Egyik didergő
2017.01.10., kedd [21:03]
Most holvan Polgárjános, ő szervezte ki a fütést!

Polgárjános úr ugy fázom kimehetek az őn nagy házába melegedni? Viszek matracót és hálozsákot is.
1.
treby
2017.01.10., kedd [20:50]
[Nem ütötte a mércét]
Hozzászólások25