Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Újabb igazgatói versenyvizsga lehet a nyáron

Molnár Rajmond | 2017.01.10. [11:39] | Utolsó módosítás: 2017.01.10. [12:17]

Az iskolaigazgatói versenyvizsgára vonatkozó módszertan módosítása volt az első intézkedése a frissen kinevezett oktatási miniszternek, aki lehetővé tette a megmérettetésen elbukott pályázók kinevezését.

igazgatosag-4053_b

Pavel Năstase, a tanügyi tárca frissen kinevezett vezetője egy központi hírügynökségnek azzal érvelt a Cioloş-kormány által kidolgozott módszertan módosítása mellett, hogy az iskolák nem maradhatnak igazgató nélkül, az előírások szerint pedig hétfőtől az ország mindegyik tanintézete élére ki kellett nevezni a tantestület által választott pedagógusokat.

Görbe Pétertől, Hargita megye főtanfelügyelőjétől megtudtuk, hogy hétfőn videokonferencia keretében szólította fel az új intézkedések foganatosítására a megyék főtanfelügyelőit az oktatási miniszter. Tehát, amelyik tanintézetben senki nem jelöltette magát igazgatónak január 6-áig, kinevezhető a régi igazgató is. Viszont csak ideiglenesen, a tanév végéig – közölte Görbe.

Mint megtudtuk, Csíkszéken három iskolánál áll fenn ez a helyzet: a tusnádi Imets Fülöp Jákó Általános Iskolánál, a tusnádfürdői Jókai Mór Általános Iskolánál, illetve a madéfalvi Zöld Péter Általános Iskolánál. A többi, vezető nélkül maradt iskola esetében a tantestületek javaslatára már kaptak jelölteket az igazgatói tisztségekre.

A videokonferencián az oktatási miniszter azt is közölte a főtanfelügyelőkkel, hogy augusztus folyamán egy új versenyvizsgát szeretnének kiírni, kizárólag az ideiglenes igazgatói, aligazgatói mandátummal rendelkező iskolák számára. A nyári megmérettetésen pedig igyekszenek javítani a vizsga eddigi módszertanán – számolt be Görbe Péter. Kérdésünkre, hogy mi a véleménye a versenyvizsga körüli összevisszaságról, csak annyit válaszolt, hogy inkább nem mondana véleményt, lényeg, hogy az iskolák működjenek.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
KKKKKKKKKKKKKKK
2017.01.10., kedd [20:10]
UTOTTE A MERCET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2.
kkkkkkkkkkkkkk
2017.01.10., kedd [19:02]
[Nem ütötte a mércét]
1.
biza
2017.01.10., kedd [17:33]
Sok hühó semmiért ...
Hozzászólások3