Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Tavasszal fognának hozzá a megrongált ház javításához

Kömény Kamilla | 2016.12.05. [10:04]

A kárfelmérés megtörtént, a biztosítóval zajlik az egyeztetés, a károsult csíkbánkfalvi család azonban még nem tudja, mekkora értékű kár keletkezett a lakásukban, amikor egy teherautó bedöntötte házuk egyik falát, megrongálva az épület szerkezetét is.

bankfalva kamion vn 002_bEgy teherautó csapódott a házba novemberben. A kárfelmérés már megtörtént

Házuk eddig vendégszobaként használt helyiségébe költözött át a csíkbánkfalvi Csedő család, miután november 23-án hajnalban egy teherautó a házukba csapódott, bedöntve egyik szobájuk falát. Csedő Attilától, a ház tulajdonosától megtudtuk, a kárfelmérés megtörtént, az illetékes személynek megmutattak minden sérülést a házon, aki lefényképezte a károsult részeket, azonban nem tudott árat mondani, hogy mennyibe kerülne a helyreállítás.

A családfő egy építkezéssel foglalkozó cég véleményét is kikérte azzal kapcsolatban, hogy a szükséges munkálatok mennyibe kerülnének, várhatóan a héten kapnak majd árajánlatot ezzel kapcsolatban. A biztosító cég azzal nyugtatta a tulajdonost, hogy az ügy aktáját megnyitották, várjon nyugodtan, amint lesz előrelépés, rögtön értesítik. Az érintett azonban, hetente felhívja, megkeresi a biztosítót, annak reményében, hogy így hamarabb eredménnyel járnak – részletezte.

bankfalva kamion vn 004_b

Mint arról a károsult beszámolt, a becsapódás következtében megrongálódott a ház szerkezete, és a fűtésrendszer is megsérült, de mivel a vezetékek nem törtek el, így a károsult szobában levágták a fűtőtestet, a lakás pedig fűthető. A baleset után ponyvával borították le a beomlott részt, a múlt héten pedig ideiglenesen befalazták azt: kintről OSB lemezzel, bentről gipszkartonnal borították, közöttük pedig kőzetgyapottal szigetelték a felületet. S habár a teherautó sofőrje is felajánlotta a segítségét, hogy a szükséges anyagokkal hozzájárul a helyreállításhoz, Csedő Attila nem fogadta el a felajánlást, bízik abban, hogy a biztosító fizeti majd azt.

bankfalva_SzaboZsolt foto_bKintről OSB lemezzel, bentről gipszkartonnal borították a betört részt (Fotó: Szabó Zsolt)

A munkálathoz egyébként sem fognak hozzá idén, az ideiglenes fallal tavaszig várnak, amíg megfelelőek lesznek az időjárási viszonyok az újjáépítéshez, hogy tartós, minőségi munkát végezhessenek – avatott be a családapa. A család nem tud róla, hogy gyűjtést kezdeményeztek volna a településen.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
8.
ppp
2016.12.06., kedd [14:31]
hát nagyon borzaszto lehet mind a családnak mindpedig a kamion sofőrnek.biztos nem akarattal hajtott neki a háznak.nagyon sajnálom mindkettőt,ilyen bárkivel megtőrténhet nem kell megszolni a gépjármuvezetot sem mert ma rajta s holnap talán rajtunk........szentmártoni
7.
kkk
2016.12.06., kedd [09:40]
@zyx:
Na ez egy nagyon jó kérdés??!!
6.
zyx
2016.12.06., kedd [07:20]
A biztositás befizetése miért van időhöz kötve...
5.
RRR
2016.12.05., hétfő [22:03]
Tévedés. Semmi köze már a Fogyasztóvédelemnek. ASF az igen.
4.
Páll Dezső
2016.12.05., hétfő [20:35]
Szükség esetén tud segíteni a FOGYASZTÓVÉDELEM (PROTECTIA CONSUMATORULUI)
3.
Komuves
2016.12.05., hétfő [17:38]
@kkk:
Nekunk alianz volt es most negy eve egy fa dolt a hazra vihar kozbe pontoson masfel evre rea kaptunk valameny penzt asztis ugy hogy torvenyszekre jartunk perelni :)
2.
kkk
2016.12.05., hétfő [16:18]
Nem artana tudni, hogy melyik az a bizonyos biztosito, ...igy legalabb keruljuk oket amennyiben lehet!
1.
Komuves
2016.12.05., hétfő [15:54]
Szerintem azt le kel bontani,minden szerkezet meg mozdult biztonsagos soha nem lesz,es a biztositorol meg anyit hogy minden aprosagba bele fognak kotni csak epp ne kelyen fizesenek
Hozzászólások8