Székelyhon.ro
2017. február 23., csütörtök; Ma Alfréd napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Szükség van az Olt-híd megnyitására

Kovács Attila | 2016.11.22. [13:34]

A tél beállta előtt várhatóan megnyitják a közúti forgalom előtt a csicsói Olt-hidat – tájékoztatott a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.

csicsoi olt hid gn 009_b

A szakértői vizsgálat szerint az építő rendbe hozta a gyalogoskorlátot és a forgalmi biztonsági korlátot, a járdaszegélyt, az esővízlefolyót, valamint a tágulási rés szigetelését. A híd Csiba felőli felhajtóját helyre kell állítani, a Csicsó felőli oldalon pedig a betonelemeket kell visszahelyezni, amelyek közül kettőt újra kellett önteni. Új műszaki ellenőr szerződtetésére is szükség van, mivel a korábbi ezt a feladatot már nem vállalta.

„A megyei tanács jogászai szerint a felügyeletet ellátó Konzol Kft.-nek nincs jogalapja a szerződésbontásra, hiszen a megbízó eleget tett szerződésben vállalt kötelezettségeinek” – írja a közlemény. Aszfaltréteg is kell a híd felületére, hogy tengelysúly- és sebességkorlátozással ideiglenesen megnyissák azt a forgalom előtt, ha az időjárás az aszfaltozást nem teszi lehetővé, akkor töltésnek használt anyagot terítenek el. Mint a múlt héten beszámoltunk, az épülő híd egyelőre nem használható, a mellette levő póthíd pedig megrongálódott, így kockázatossá vált az átkelés.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
EPUL4EVE
2016.11.24., csütörtök [07:57]
Az Oltfalut, Csibát és Csaracsót Csíkcsicsóval összekötő 123F jelzésű megyei úton azért VOLNA szükség új hídra, mert a korábbi cserefa építmény tartógerendái 2012 novemberében egy billenőkocsis teherautó súlya alatt beszakadtak. Az átkelő megépítésének összköltsége 1 millió 116 ezer lej, amelyet az Országos Településfejlesztési Programból (PNDL) biztosítanak. A korábbinál nagyobb teherbírású, egynyílású betonhíd 30 méter hosszú és 11 méter széles lesz, és 8 feszített vasbeton gerendát használnak fel a szerkezetépítéshez. A védőkorlátok két oldalán járdát is kialakítanak a gyalogosok számára.

NÉGY ÉVE ÉPÜL , DE A HÍD MÉG JÁRHATATLAN
1.
anonim3
2016.11.22., kedd [19:55]
A híd oldalával is csináljátok valamit,egy kicsi festék vagy valami!
Hogy néz ki ,sok igénytelen tákász!
Már újon semmijen, kicsi esztétika, borzasztó!
Hozzászólások2