Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Sütemények és üdvözlőlapok az ifjaktól az időseknek

Kömény Kamilla | 2016.12.21. [16:43]

Sütigyűjtő akciót szervez a Csíkszentdomokosi Ifjúsági Szervezet. A csütörtök délutánig felajánlható süteményekkel a helyi idős, beteg, illetve egyedül élőket ajándékozzák majd meg péntek délelőtt.

lakodalmi sutemenyek vn 015_bSzeletelik, majd dobozolják. Nagyszerű kezdeményezésnek bizonyult a tavalyi akció is

Aki segítené kezdeményezésüket, azok felajánlásait csütörtökön tizenkét órától délután hat óráig várják a Szent Margit Lelkigyakorlatos ház alsó termében (bal oldali bejárat) – ismertette Bőjte Csongor. Az ifjúsági szervezet vezetője továbbá elmondta, a kezdeményezésről a Verestóy Attila Alapítványon keresztül hallottak – amelynek több domokosi diák is tanulmányi ösztöndíjasa volt –, és amely már több éve szervez hasonló akciót Udvarhelyszéken.

Eleinte az ösztöndíjasok családjai ajánlottak fel egy-egy doboz süteményt, amelyet Udvarhelyen, később viszont már Csíkszentdomokoson osztottak szét a rászorulóknak. Ehhez a kezdeményezéshez később további családok csatlakoztak, tavaly pedig a teljes településen meghirdették. Az akció lebonyolítását – begyűjtést, csomagolást, átadást – az ifjúsági szervezet vállalta fel.

Egy éve harminc család ajánlott fel süteményeket, amelyeknek a szétpakolásához szükséges dobozokat az említett alapítvány biztosította – így tavaly 120 idős, egyedül élő, beteg embert kerestek fel, tették szebbé az ünnepüket. Ezen felül is maradtak meg sütemények, azokat a településen élő családok ajtaja elé tették le, meglepetést okozva nekik. A szétosztásban segítséget nyújtott az ifjaknak a helyi kamiliánus gyermekcsoport is, akik rendszeresen segítenek a helyi időseknek – részletezte a helyi fiatal.

Idén a felajánlott sütemények mellett üdvözlő lapokat is adnak az időseknek, amelyeket a helyi általános iskola diákjai maguk készítettek – számolt be Bőjte Csongor. Hozzátette, a tavalyi névjegyzéket az önkormányzattól, illetve plébániáról kikért adatokkal és a nyugdíjas csoport által jelzett nevekkel bővítik, pénteken délelőtt pedig felkeresik őket, hogy szebbé tegyék a karácsonyukat.

Az ifjúsági szervezet egy aktív 35 fős csapat középiskolás és egyetemista tagokkal, akikből mintegy húszan tartózkodnak a településen pénteken, ők osztják majd szét az összegyűlt adományokat.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét