Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Prahovai kifli után Temes megyei keksz Prahovai kifli után Temes megyei keksz

Molnár Rajmond | 2017.02.15. [20:41]

A rossz minőségű Prahova megyei kifli helyett szerdától már a saját gyártású péktermékeit szállíttatja a tordai székhelyű cég a közbeszerzésen elnyert Hargita megyei kistérségek tanintézeteibe. Azonban a hét folyamán csak szerdára jutott ebből a kifliből a tanulóknak, ugyanis a csütörtöki és pénteki adagot Temes megyében gyártott keksszel pótolja a tordai cég.

iskolakifli gn 003_bA szerdai kifli...

Bírósági hercehurcát megelőző peren kívüli eljárás keretében vállalta a Logistic Media Pop Art nevű tordai cég a hét elején, hogy február 14-től már a saját termékeit szállítja a Hargita megyei tanintézetekbe. Egynapos késéssel ugyan, de megtörtént a váltás, igaz, nem az előre megírt forgatókönyv szerint. Noha a prahovai péktermék helyett már saját kiflit vittek a tanintézetekbe szerdán, az e heti szállítmányukban csak az aznapi adagot tudták lefödni. A csütörtöki és pénteki adagot keksszel helyettesítették, amely címkéjén Temes megyei gyártó neve szerepel. A felkeresett igazgatók szerint a gyerekeknek jobban ízlik az új kifli, viszont többen is elégedetlenségüket fejezték ki a kétnapi kekszadag miatt.

„Megérkezett az új szállítmány. Egyik napra kifli, két napra keksz. A keksz Temes megyéből van, a kifli esetében a gyártó a tordai cég, de a terméket szétosztó vállalkozás szászrégeni” – közölte lapunkkal Dávid Zoltán, a csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskola igazgatója. Hozzátette, a tanulók azt mondták, hogy a tordai gyártású kiflinek jobb az íze az előzőnél. Ezt Tamás Levente, a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium igazgatója is megerősítette, mint mondta, a gyerekeknek nagyon ízlik az új kifli. Viszont oda is csak egy napi adag érkezett belőle, a hét hátralevő részére már keksz érkezett oda is.

iskolakifli gn 005_b... és a csütörtöki

Szabó-Mező László, a csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskola igazgatója szerint „már nevetséges, ami zajlik a kifliprogram körül”. Az igazgató rámutatott, az egynapi kekszadag csak 44 grammos, és mindössze két darab van a csomagolásban. A kiflire viszont azt mondják a gyerekek, hogy jobb az előzőnél – tette hozzá. Az előbbi példákkal ellentétben a hidegségi általános iskolához nem szállíttatott a tordai cég kekszadagokat, csak egy napra való kiflit – tudtuk meg Rácz Árpád igazgatótól. „Csak egy napi adagot kaptunk szerdán. Valószínű, hogy ezentúl minden nap hozzák, de nem tudom még, hogy mi lesz” – mondta az intézményvezető.

Egyébként Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a következő szöveget írta saját Facebook-oldalára kedden este. „Még nem tartotta szavát a tordai cég! Igaz, két-három napot kért, hétfőn! Várom a holnapi napot. Ha csütörtökig sem változik semmi, akkor pénteken bontás, ahol szükséges és lehet is!”

Mint ismeretes, a péktermékek szállítására a megye iskoláiba Hargita Megye Tanácsa 27 kistérségre osztva írta ki a közbeszerzést, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsanak a kistérségi, helyi vállalkozások számára is a beszállításra. A kiírt közbeszerzéseken húszat a tordai vállalkozás nyert meg, mivel az árversenyben a helyiek ajánlata alá licitált.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
felelősség?
2017.02.16., csütörtök [12:40]
Ahhoz hogy viseljék a pecsételés következményeit felelősségtudat kellene. Az meg nincs, úgyhogy a nyáj viseli, de béget, mert fel nem fogja hogy miért veri a sor ilyesmivel.
5.
elismerés
2017.02.16., csütörtök [12:24]
A bohóckodás és a gazemberség között óriási a különbség, sajnos a rászorult gyermekek rovására történnek a dolgok ! A jellemtelenség, gazemberség jellemzi ezeket a "bipedeket"..A szavazásra jogosultak eleget tettek polgári ,nemzeti felelősségüknek ? NEM , akkor viseljük a következményeit !
4.
fk
2017.02.16., csütörtök [08:37]
A beszerzesi eljarasban, a szerzodesben volt szo kekszrol kifli helyett?
3.
Ehetetlen
2017.02.16., csütörtök [08:27]
Valóban röhejes amit csinálnak...Ezt a "kiflinek" nevezett valamit kekszre cserélik...!? Sajnálom azokat a gyerekeket akik csak ezt ehetik...SZÁNALMAS
2.
silány selejt
2017.02.16., csütörtök [06:38]
Borbolymunka, bohóckodás a facebook-on.
1.
!!
2017.02.15., szerda [22:47]
Az minden csak nem keksz!! Nagyon silánya minősége a gyermeknek a félfogára sem elég!!!!!!!!!
Hozzászólások6