Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Még jó, hogy nem sürgősség miatt indultak Csinódba – elakadtak a rossz megyei úton

Molnár Rajmond | 2017.02.16. [17:16] | Utolsó módosítás: 2017.02.16. [17:53]

Gödörben akadt el szerdán a Hargita Megyei Vöröskereszt szolgálati autója a 123-as jelzésű megyei út Csíkszentmárton és Csinód közötti szakaszán. A járművet egy teherautó vontatta ki. Az út Hargita Megye Tanácsának ügykezelésébe tartozik.

Zsigmond Éva, a megyei vöröskereszt elnöke érdeklődésünkre elmondta, rendszeresen járnak a távolabbi, eldugottabb falvakba cukorszintet- és vérnyomást mérni, vagy kötszereket és egyéb egészségügyi fogyóanyagot szállítani a betegek részére. Szerdán is e célból indultak el, de a rossz útviszonyok miatt egy nagy kátyúban akadt el az autójuk, amelyet egy teherautó vontatott ki.

„Életveszélyes, ami ott van. Az út olyan, mint egy jégpálya. S bár vannak jó szakaszai, de ahol gödrök vannak, eltűnik bennük az autó kereke. Ilyen körülmények között ott dolgozni, járni lehetetlen” – fogalmazott Zsigmond Éva.

csinod-voroskereszt-1_bA 123-as jelzésű megyei úton akadályok nehezítik a közlekedést. Fotók: A Hargita Megyei Vöröskereszt Facebook-oldala

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezérigazgatója arról számolt be, hogy ha egy mentőautó elakad a rossz útviszonyok miatt, akkor az adott település önkormányzatával kapcsolatba lépve kérnek segítséget. „Tapasztalatom szerint a csinódi útszakaszon általában tavasszal vannak gondok, utána járható. A mentőszolgálat járművei még sosem akadtak el ott, viszont mi négykerék-meghajtású autókkal járunk azon az útszakaszon. Nehezen megközelíthető településeknél használjuk a négykerék-meghajtású mentőautókat” – közölte a mentőszolgálat vezérigazgatója.

csinod-voroskereszt-2_b

FRISSÍTÉS – Beavatkoznak a csinódi úton

Feltörik pénteken a csinódi 123-as jelzésű megyei úton keletkezett jeget, és elvezetik az úttestre folyó vizet a Viaduct kft. munkatársai – ígérik közleményben a megyei önkormányzat sajtószolgálatától. Mint tudatják, a nagysúllyal közlekedő teherautók miatt beszakadt kishídnál folyik a víz az úttestre, és ugyancsak a kamionok által kivájt járatok miatt nem tud elfolyni a víz az úttestről, amely így megfagyva veszélyezteti a közlekedést. Ezzel kapcsolatban a megyei önkormányzattól már kiküldtek egy felszólítást a rendőrségnek, közbirtokosságoknak és a polgármesteri hivataloknak, hogy 3,5 tonna fölött csak engedéllyel rendelkező járműveket engedjenek az említett szakaszon közlekedni. Egyébként eddig ilyen engedélyt csak hármat váltottak ki.

Ami a hóeltakarítást és csúszásmentesítést illeti, a közleményből kiderül, hogy hármas kategóriájú útról van szó, ahonnan 48 órán belül kell eltávolítani a havat.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
7.
veyető
2017.02.17., péntek [08:28]
A megye vezető a gépkocsivezető mind kontár de reklámnak jó.A politikus igéje irjatok bár mit csak rólam irjatok a feledés a legnagyobb bántás a politikusnak.
6.
ótonómiát bunkisztánnak!
2017.02.17., péntek [06:48]
Ez a megyevezetés olyan, mint azok, akik azt megválasztották.
5.
szekelybiro
2017.02.17., péntek [00:03]
Ez a megyevezetés, szánalmasabb mint az egész Bukaresti tolvaj, hazudozó kormány s parlament együtt véve.
4.
Vezetoinknek
2017.02.16., csütörtök [20:31]
milyen video? jon a felmeres a facebookjan, hogy vajon melyik utat szeretnenk, hogy felujitsa az iden? mert segitsegunk nelkul nem tud igerkezni :)
3.
Nikon
2017.02.16., csütörtök [18:35]
... a Viaduct kft-nel meg az elnok urnal 48 oraja allt el a havazas Csinod fele? ..... januar elejen volt szerencsem latni a Viaduct kft munkagepet Csinod fele, csak elfelejtette leengedni a gedert ... na meg a szoro reszt is elfelejtette elinditani ...
2.
csanecsinodfele
2017.02.16., csütörtök [18:00]
Borboly ezt is megoldotta. Jöhet a video a facebook-on.
1.
JUtasz Bela
2017.02.16., csütörtök [17:28]

Az út Hargita Megye Tanácsának ügykezelésébe tartozik. Vagyik a (...) egyesuletehez?? De jo!!

Hozzászólások7