Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Le kell venni a magyar Városháza feliratot Csíkszeredában

Kovács Attila | 2017.02.16. [10:26]

A Marosvásárhelyi Ítélőtábla elutasította azt a rendkívüli perorvoslati kérelmet, amelyet  Csíkszereda Polgármesteri Hivatala és a helyi önkormányzat nyújtott be, a Városháza felirat eltávolításáról rendelkező jogerős ítélet megsemmisítését kérve. A felirat még a helyén van, de le kell venni.

varoshaza felirat gn 003_bA Városháza felirat már nem sokáig lesz az épület homlokzatán

Nem maradt hazai jogorvoslati lehetősége a polgármesteri hivatalnak és a helyi önkormányzatnak a Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) által kifogásolt Városháza felirat megvédésére – a rendkívüli perorvoslati kérelem volt az utolsó, amivel próbálkozhattak. A bíróság Füleki Zoltán alpolgármester magánszemélyként benyújtott perbe avatkozási kérelmét sem vette figyelembe, ő azért kérte ezt, hogy a fellebbezés elutasítás esetén a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordulhasson a felirat érdekében.

Füleki Zoltán, Csíkszereda alpolgármestere kérdésünkre azt mondta, számára maradt még egy lehetőség, hat hónap áll rendelkezésére, hogy a perbeavatkozási kérésének elutasítása miatt a strasbourgi bírósághoz forduljon, jogorvoslatot kérve. A Városháza felirat eltávolítása ügyében hozott jogerős ítéletet viszont záros határidőn belül végre kell hajtani – az alpolgármester szerint még elemezniük kell a helyzetet, konzultálniuk kell ügyvéddel is a további lépésekről. „Minden lehetőséget meg fogunk keresni, és ki fogunk használni ahhoz, hogy a mi, azaz a magyarság érdekei is érvényesüljenek” – nyilatkozta Füleki.

Az ítélőtábla tavaly decemberben utasította el a hivatal és a helyi tanács fellebbezését a Hargita Megyei Törvényszék elsőfokú ítélete ellen, amely így jogerőre emelkedett. A döntés arra kötelezi a helyi önkormányzatot és a polgármestert, hogy a Városháza feliratot távolítsák el a hivatali épület homlokzatáról. A Dan Tanasă vezette egyesület 2015 novemberében indított pert a felirat eltávolításáért, szerintük „a Városháza (románul: Casa Oraşului) felirat elhelyezése törvénytelen, mert nem a Primărie román kifejezés magyar megfelelője”. A keresetlevél szerint a Városháza megnevezés a magyarországi közigazgatás egyik intézményét jelenti, amelyet „mesterséges módon vettek át, és törvénytelenül használnak egyes helyi hatóságok, köztük a csíkszeredaiak is”, mert a román közigazgatási rendszerben nincs olyan intézmény, amely megfelelne ennek az elnevezésnek.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
70.
sárgarózsa
2017.02.18., szombat [18:22]
Vegyék le mind a két feliratot.
A törvény nem kötelezi, hogy ott a homlokzaton írjon valamit.
A kék tábla úgyis az épület falán van, címerrel együtt.
69.
piros ribizli
2017.02.18., szombat [10:49]
Felhivom dan tönyászé figyelmét arra, hogy pl. Agyagfalva sem Lutita hanem Agyagöcén!!

Meg Bisericani miért nem templomfalva? stb, stb.

Hajrá!
68.
blablabla
2017.02.17., péntek [23:14]
En ugy erzem hogy ez minden elkepzeleset a normalis embereknek felulmulja!!! Kinjukba nem tudjak mibe kossenek mar bele.... szanalmas aljanemzedek!!!
67.
bobi
2017.02.17., péntek [21:42]
A Primarie-Városháza kombináció az ezeken a településeken élő románság minimális részét zavarja. Csak azok hangosabbak....
66.
bobi
2017.02.17., péntek [21:39]
Gyakorlatilag arról van szó, hogy ha ezzel jönnél, arra max. az lenne a válasz, hogy ilyen megnevezés nem létezik románul. Ez csak a magyar elnevezés tükörfordítása, úh. azt is le kell venni.
65.
bobi
2017.02.17., péntek [21:31]
"Persze lehet nyelvészkedni is, csak éppen az a baj, hogy per pillanat ugyancsak mi lennénk sárosak. Ugyanis a VÁROSHÁZA román megfelelője a CASA ORASULUI. Tehát, ha a PRIMARIA helyett ez a felírat szerepelne az épület homlokzatán, akkor nem csak nyelvészeti, de jogi vita sem lehetne belőle."
Értem, hogy mire gondolsz, csakhogy a "Casa Orasului" megnevezést a románok nem tudják értelmezni (és nem azért, mert románok, hanem azért, mert nem hasznáják ezt a kifejezést). Szóval idegen az adott település román lakossága számára is.
64.
pityooka
2017.02.17., péntek [16:07]
Moderáló csapattól kérdezem, melyik szó sértőbb: az ''agyvérzést nem kap'', vagy a még ki nem moderált ''lófasz''szó? Érdekes ''kulcsot'' használnak a moderálásra, tisztelettel!
63.
atnop
2017.02.17., péntek [15:33]
A bukaresti Fehérház milyen alapon bitorolja nevét, miért nem hivják inkább országháznak? Vagy nem az ország bajait hivatott szólgálni. Tisztelettel hivom fel Tanase úr figyelmét erre a mulasztásra.
62.
jozsi03
2017.02.17., péntek [14:03]
A roman "rendre" !!!
61.
traktorista
2017.02.17., péntek [13:54]
Én azt mondom be kell tiltani a magyar szót az utcán!!!
Na mibe, hogy akkor sem mozdulna a birka?

Tehát jó van az igy. Többet ilyen témájú cikket sem akarok látni.

Ui. Egy jó tanács: ahol még ott van a magyar felirat már ma szedjék le! Mégis mire várnak vele?
60.
pityooka
2017.02.17., péntek [10:50]

Kinek kell a ''levevési'' munkálatot végrehajtania, és ki fogja fizetni az egészet? Fizettessenek tönászé úrral ''bontási'' engedélyt, majd ezt fellebbezzék meg, mint a közbeszerzési engedélyeket, húzzák-halasszák az engedély kibocsájtást, majd az új felirat '' polgármesteri hivatal'' felrakására újabb engedély, persze ezt is az ő zsebére, és igy tovább, ezt is megfellebbezni, stb. (...)

59.
balogh53
2017.02.17., péntek [10:45]
Mióta tud ez a ficsúr ilyen jól magyarul ? S különben is nem kell mindent szó szerint fordítani. A román "rahat" kifejezés alatt, megfelelő személyekre alkalmazva, nem a a balkáni édességet értjük !
58.
bd1.
2017.02.17., péntek [08:34]
Persze lehet nyelvészkedni is, csak éppen az a baj, hogy per pillanat ugyancsak mi lennénk sárosak. Ugyanis a VÁROSHÁZA román megfelelője a CASA ORASULUI. Tehát, ha a PRIMARIA helyett ez a felírat szerepelne az épület homlokzatán, akkor nem csak nyelvészeti, de jogi vita sem lehetne belőle. Ugyanis a városháza kifejezés nem egy "intézményre" utal, hanem egy épületre (egy sajátos irodaházra), amelyben több közigazgatási hivatal/intézmény is székel, és mint ilyen a PRIMARIA/POLGÁRMESTERI HIVATAL is. És ez nem lenne példa nélküli. Minden településen léteznek olyan építményekkel/épületekkel lehatárolt közösségi terek (kultúrház, sportcsarnok, egészségház, -klub, de elfogadott az ipari park, meg a bevásárló központ is.) amelyek a cél-szerinti közösségi intézményeknek adnak helyet. Ezért nem értem, miért kell ennek a vitának mindenáron egy olyan politikai tartalmat tulajdonítani , ami végképp védhetetlen. Mert ha a VÁROSHÁZA kifejezésnek mindenáron "intézményi" tartalmat akarunk tulajdonítani az nem csak pontatlan, de közjogilag is téves.
57.
ótonómiát bunkisztánnak!
2017.02.17., péntek [08:21]
Te meg egy ép kőbunkó.
56.
trabis
2017.02.17., péntek [07:51]
Le kell takarni,de semmiképp nem szabad eltávolítani! Jön még jobb idő a mi számunkra is......
55.
bobi
2017.02.17., péntek [07:27]
Én azt nem értem, hogy tisztességes román nyelvészek miért nem szólalnak meg a témában. Ja, olyanok nincsenek.
54.
bobi
2017.02.17., péntek [07:15]
Egy beteg elme vagy...szekusbérenc!
53.
53
2017.02.17., péntek [02:37]
1920 előtt megyeháza volt a jelenlegi városháza
52.
szekelybiro
2017.02.16., csütörtök [23:55]
Amennyiben 1920 előtt ez a felírat szerepelt volna az épület homlokzatán, és amennyiben lenne akkori fénykép arról, és amennyiben a felújítást műemlékes szakemberek tervezték volna és a kivitelező cég is rendelkezett volna műemlék felújítási jogosultsággal, és amennyiben képes lenne a város "tisztelt" vezetése a cselekedet előtt gondolkodni, talán más lenne a helyzet.
A vezetők pontosan olyanok, mint akik megválasztották. Azok sem gondolkodtak előre, pedig többen voltak. Ezek sem gondolkodnak előre, pedig még pénzt is kapnak.
Na, kérem, ilyen ez a világ.
51.
kezdem unni
2017.02.16., csütörtök [22:05]
Már kezdik elérni a Borboly szintjét, komoly fejlődés van, már csak a konzultáció hiányzik a facebook-on.
50.
Valóság
2017.02.16., csütörtök [21:49]
Mióta fordítanak egy nyelvről a másikra úgy, amint állíítják egyesek. Talán más szavakat is így kellene fordítani, mint az ismertek(disznófősajt=cascaval principal de porc, anyakönyvi kivonat=mama carte afara tren, lelkipásztor=cioban de suflet). Amennyiben igen, akkor igazuk van az illetékeseknek, ha nem, akkor nyissa már ki valaki a képviselőink közül a száját és tegyen már valamit. Meddig megy ez még. Nem hiszem, hogy mind tehetetlen(tökéletlen) űgyvédekkel vagyunk körbevéve.
49.
Europai.
2017.02.16., csütörtök [21:38]
Írják már ki egyszer,hogy Dan Tanase Háza,hátha azzal kielégül ez a gyűlölködő.
48.
nev
2017.02.16., csütörtök [20:35]
Csereljek le "Polgarmesteri hivatal"-ra, persze a sorrend maradjon, mert azt a birosag nem kifogasolta! mi a nagy gond? ha nem tetszett nekik az egy magyar szo, akkor legyen ket magyar szo helyette!
47.
ótonómiát bunkisztánnak!
2017.02.16., csütörtök [20:28]
Figyelj bunkisztáni bunkó és bunkó társai, normális emberek tudnak viselkedni, gondolkozni. Tudják a sorrendet és nem betyárkodnak. De ettől függetlenül lehet folytatni tovább ezt a meddő cirkuszolást, amíg minden fiatal elvándorol a megélhetés végett. Akkor aztán a publikum hiánya miatt majd abbamarad a cirkusz. Tessék! A hülyéknek nincs megállás, míg fejjel nem ütköznek a falba.
Ui.
Ninncs ebbe semmi sovinizmus. A törvényeket maradéktalanul be kell tartani és abba kell hagyni az olcsó partizánkodást. Ez, nem vezet sehova.
46.
Egy csíki többgyermekes z apa
2017.02.16., csütörtök [20:27]

Tisztelt EMNP ! Kedves Csíki Anyák Egyesülete, különös tekintettel T.Beáta elnökasszony ! Ugyebár a MULTIK érdekeiért ki tudtak menni tüntetni, de a VÁROSHÁZA felíratért már nem akaródzik. Majd ha a gyermekeiknek magyar iskolája se lesz már, talán vissza fognak emlékezni, hogy sunyitottak, amikor a VÁROSHÁZA felíratot levetették a többségi ***. Szégyen és gyalázat !

45.
45
2017.02.16., csütörtök [20:20]
Méhkerék, Magyarországon van, ahol a magyar törvények hatályosak. Csixereda Romániában van, ahol viszont a román törvények hatályosak. A kettő között párhuzamot vonni marhaság.
Ha viszont a fordítást vesszük alapul, akkor a méhkeréki casa satului híven tükrözi a magyar megnevezést, ami ugye ott az állam nyelve, MÍG a csixeredai nem tükrözi a románt.
Na most, erre varrjál gombot!
44.
Bulcsú
2017.02.16., csütörtök [20:09]
Hol vannak azok a szájhősök,akik az udmr-t szokták védeni,s akik rájuk szavaztak?!27 év után is egyes honfitársainkat még lehet bolondítani sajnos.Kár,hogy a nemzet és a felnövekvő nemzedék jövője ellen dolgonak...
43.
Városházán néha mérgelődő
2017.02.16., csütörtök [19:57]
Kedves Városházán Dolgozó!

A magyarországi Méhkerék polgármesteri hivatalánál ezt írja a bejárat fölött:
fent: CASA SATULUI
alatta: KÖZSÉGHÁZA
Na, ez milyen fordítás, melyik rendszerből való?
42.
anonim3
2017.02.16., csütörtök [19:38]
Az oláh feliratot is levenni!
41.
Városházán dolgozo
2017.02.16., csütörtök [19:22]
Igazándiból román közigazgatásilag nincs "városháza" akkor semmi értelme a vitának. Más név nyugodtan elhelyezhető csak hát mindenki huszárkodik és ideologiai kérdést csinál a dologból. Magyarországon se irjak faluban hogy tanácsháza, mert a kommunizmushoz köthető, pedig lehetne az mint nyugaton.
40.
nzspecial
2017.02.16., csütörtök [19:12]
Mi a franc lett a marosvasarhelyi itelo tabbla mindenki folott van ? Ott iteltek fere a Csiki Sor "igazat " is. Akkor az egyesulesi egyezmeny is nekik kene ujra ertelmezniuk. Es abbol majd megetik hogy mar akkor gonfoltak a magyar lakossagra.
39.
Antrogonob
2017.02.16., csütörtök [18:56]
Figyelj bunkóka és társaid! Ne tereljétek el a figyelmet a lényegről, ilyen egy jogállamban nem történhetne meg. Ez itt színtiszta román sovinizmus, bunkó primitív módra. Eljön még ezért nektek a vezeklés ne féljetek!
38.
Valós
2017.02.16., csütörtök [18:34]
Le kell venni és nagybetükkel jól látható helyre fel kell irni, épült anno,,,,mint CSIK VÁRMEGYEHÁZA.
37.
homokozzunk
2017.02.16., csütörtök [18:05]
Legyen a neve Tiltott városháza, egységesíteni kell az udemerés brand-et.
36.
miercc
2017.02.16., csütörtök [17:18]
Primărie, tanacshaza, miernem azt irjak ki?? Tenyleg nem varoshazat jelent, nem kell osszeugornia senkinek. Egy ujabb kicsinyes politikai mellefogas.
35.
beeeeeee
2017.02.16., csütörtök [17:11]
Mindenesetre le a kalappal a román nép előtt hogy tüntet és kiáll az igazáért! Magyar ilyet sose tenne, az béget a vezérének!
34.
SIC
2017.02.16., csütörtök [16:50]
És?Igyál mást,van elég választék.
33.
sakkormi
2017.02.16., csütörtök [16:24]
Én továbbra sem értem ... egy perben sem kérte a T. magyar fél nyelvész szakértő véleményét (expert judciar lingvist). Már a legelős perektől kezdve bizonyítani lehetne, hogy ezek a majmok fordítva ülnek a bilin ... Jobban tudnak ők magyarul, mint mi? a "Casa Orasului" érvelés alapjaiban hal el, hiszen itt nem a 'város háza' szintagmáról van szó (különírva!), hanem a 'városháza', azaz a 'városban élők háza', ami a 'Casa Poporului', s ugyebár innen már lehet csűrni - csavarni ... Arról nem is beszélve, hogy a 'primărie' sem hivatalos, azt is le kellene /lehetne vetetni, mert a román közigazgatási törvény nem definiál in expresis verbis ilyen intézményt srb. stb.
32.
pitt
2017.02.16., csütörtök [16:21]
A nem megfelelő fordittás miatt akkor most az egész Erdélyi magyar falu, város be kellene perelje az államot amelynek a nevét nem megfelelően forditották le anno.Csak azért,hogy immár legyen nekik igazuk.Hajrá megyei tanács hajrá polgármesterek.VEZETŐINK:
31.
Filcz
2017.02.16., csütörtök [16:12]
Lehet pereskedni a végletegik, de addig is teljesitsék a törvényszéki határozatot, a városháza helyett irják ki polgármesteri hivatal; A pereskedőket ugyis a magyar szöveg zavarja nem a megnevezés. Igy legalább van miért pereskedjenek ezután is.
30.
perla
2017.02.16., csütörtök [15:56]
Jól van, mi a lófasznak kellett majmolni a magyarországi feliratokat. Miért nem lehet kiirni magyarul Polgármesteri Hivatal?
29.
29
2017.02.16., csütörtök [15:01]
Juhnyáj, "minden nap el mensz" a primaria előtt? És, ha "elmensz", mindig a szemed az épület homlokzatán akad meg? És egy hónapba melyiken akad meg többször a te szemed: a primaria homlokzatán, vagy a kaufland árain? Te mit teszel az asztalra: a primaria homlokzatát, vagy a kauflandból vásárolt párizsit? (mert egyébre nemigen futja bunkisztáni minimálbérből)
Ui.
Ja, a juhnyáj legelni szokott. Annak tökmellékes, hogy mit nem tud megvásárolni a kauflandból. Ezt majd elfelejtettem.
28.
juhnyáj
2017.02.16., csütörtök [14:52]
Itt mindnki tür mindent leveszik ugy is jó lessz igazán senkit sem érdekel, miért te aki minden nap el mensz elötte megakadt a szemed rajta,, nem, téged és önt csak az érdekli hogyy mit vásárol be estére másnapra a koflandba,,,,, na ez van szerintem
27.
Gyöngyvirág puszta
2017.02.16., csütörtök [13:59]

Nem kell leverni, hanem a Primaria - Városháza feliratot borítsák be fakeretre húzott márványszínű bádoggal és írják rá Primaria - Polgármesteri hivatal.
Jobb idők jönnek, vagy (...), akkor csak leveszik a burkolatot és megy az élet tovább!!!
Inkább írjuk fel jogi igényeinket, hogy amikor a helyzet változik és kisebbségbe kerülnek a románoknak, akkor a jogokat tudjuk megadni!

26.
serbett
2017.02.16., csütörtök [13:21]
Különben most olvasom, hogy az Igazi Csíki Sör is multi, mint a Heineken, csak annál kisebb multi. Ez a különbség. Na meg a magyar nyelv, ami sörnél azért nálam nincs az első tíz szempont között.
25.
radar
2017.02.16., csütörtök [13:15]
Meg kell kerni LA-t, hogy forditsa le magyarra. O ert ehez. :)
24.
ótonómiát bunkisztánnak!
2017.02.16., csütörtök [13:10]
Nem kövezlek meg, hanem messzemenően egyetértek veled. Messzemenően!
Ezekkel a meddő cirkuszokkal próbálják vakítani a parasztot. És egyelőre, amint azt a mellékelt ábrán láthatjuk, nagy sikerrel. 1%-al kaptak többet 2016-ban, mint 4 évvel korábban. Ez siker, mondjon bárki bármit.
Hatalmasat csalódtam ebbe a rommagyar népségbe.
23.
22
2017.02.16., csütörtök [13:05]
"Tehát elsőként tanulni kéne, ..."
Tanul ez a nép. Ki állíthatja azt, hogy nem tanul? Tanul ez kérem! Mihelyt bejutott az egyetemre rögtön megtanul nem köszönni. A két éves csöppséget szokták nógatni, hogy köszönjél, köszönjél. Már mondtam is egy néhányszor, hogy hagyja, úgy is elfelejt köszönni mihelyt bejut az egyetemre, miért kínozni erre a kis időre.

"... utána ha már van tudás, ..."
Értem. Hogy "ha" van tudás. De általában csak diploma van. Az is a lényeg. Papír beszél, kutya ugat.

Aztán, tudni kellene a SORRENDET. Mert mi a fontosabb egy csixeredainak?
Az, hogy a csixeredai polgármesteri hivatal homlokzatán ott legyen a "városháza" felírat meg a sznt-s rongy? Vagy az, hogy ő otthon tisztességesen élni tudjon? Hogy ne legyen rákényszerülve arra, hogy külföldön keresse meg a megélhetését.
Ameddig a SORREND nem tisztázódik a bunkisztáni hülye fejében, addig itt felesleges bármiről is beszélni. Azt hittem, hogy az mindenkinek tiszta, hogy mindenek előtt meg kellene tudni élni. És az összes többi csak ez után jöhet.
Ha meg a megélhetésért elkényszerül csikxeredából, akkor nem mindegy, hogy mit írnak, meg mit nem a bürgermeisteramt homlokzatán?
22.
Kobor
2017.02.16., csütörtök [13:04]
Most tudom mindenki meg fog kovezni de pontosan miert is nem eleg nekunk, szekelyfoldi magyaroknak a 'Polgármesteri Hivatal' ?
Sokszor ugy tunik nekem hogy parbeszed helyett (vagy egyszeruen munka helyett, gondolom eleg penz meg idorablok ezek a perek) mi is csak kotekedni akarunk.
21.
kampány
2017.02.16., csütörtök [12:32]
Már lehetett volna rég egy médiakampányt futtatni Európa szerte, hogy milyen hülyék a magyarok rommániába, még magyarul se tudnak vagy milyen ügyesek a románok, megtanítják a magyarokat magyarul. Korlátlan lehetőséget nyújtanak ezek a magas labdák. Ha nem űzte volna el a politikum az életrevaló ifjakat, nem lenne gond ezt meglovagolni.
20.
szövegelés
2017.02.16., csütörtök [12:24]
Feljebb kell tenni a városháza feliratot, hogy a magyar emberek lássák hogy mi van ott.
Oszt a kritizált helyett a románoknak ki kell írni románul és olyan magyarul ahogy ők tudnak, amit ők akarnak, meg mellé a kínai és cigány megnevezést is. Na legyen végre békesség.
19.
megfelelő
2017.02.16., csütörtök [12:16]
A megfelelő megoldás egy életerős közösség volna, amelyik kézbe tudja venni sorsa irányítását, nem bucuresti vagy bruxelles-től várja a sült galambot. Egy életrevaló közösség tudna olyan vezetőket választani magának, akik ezt az ügyet győzelemre viszik, nem azon dolgoznak hogy meggazdagodjanak és hazudjanak közben hogy csak ennyit lehet, merjünk kicsik lenni.
Tehát elsőként tanulni kéne, utána ha már van tudás, akkor tudna választani is a nép, és tudná követni, számon kérni választott vezetőit. Addig marad kilátásnak egy sötét jövő a többségnek, és fényes (rácsok) a kizsákmányolóiknak. Na nem azért mert esetleg felébredne a nép és ítélkezne felettük, hanem mert mindig van egy nagyobb hal.
És ahogy Kánádi írta: 'jótékony nagyhatalmat még nem termett a világ.'
18.
hargitai fecskemadár
2017.02.16., csütörtök [12:11]
Így kell kiírni: prímőriá by fk u dt :D :D :D :D
17.
hunniaörök
2017.02.16., csütörtök [12:01]
[Nem ütötte a mércét]
16.
MI A MEGFELELO??
2017.02.16., csütörtök [12:00]
NA es mi a megfelelo? Mit javasolnak hivatalosan ? Mi az alternativa? Mikor fognak prelni Dan Tanasă -vel a magyarellenessege miatt?
Voltak-e nemzetkozi forumokon feljelentesek perek a birosagok es ezen kissebbsegekellenessegen alapulo szervezetek ellen?
15.
mikikek
2017.02.16., csütörtök [11:49]
Ez igy marad meg vagy 50 evig, ugy hogy a lemondas az alom.
14.
lemondást!
2017.02.16., csütörtök [11:39]
Kinek lemondást!?
13.
szeredai221
2017.02.16., csütörtök [11:36]
Kedves 11-es ManiPulátor!
Legalább szöveget másolni tanulj meg, ha másvalaki nick-nevét használod.
Hozzászólások volt - nem hozzászólásokat, nem tárgyraggal.
12.
szeredai221
2017.02.16., csütörtök [11:34]
Javítok 1-8-as hozzászólások.
11.
szeredai221
2017.02.16., csütörtök [11:30]
Javítok: 1-11-es idióta hozzászólásokat.
10.
szeredai221
2017.02.16., csütörtök [11:26]
Javítok: 1-8-as idióta hozzászólások.
9.
szeredai221
2017.02.16., csütörtök [11:25]
Akartam én is beírni valami szépet, de látva, olvasva az 1-7-es idióta hozzászólásokat, inkább megállok itt...
Azt kapjátok, amit megérdemeltek, ami értelmi képességetekhez illő.
8.
UDMR ,nu e UDMR
2017.02.16., csütörtök [11:24]
Mit keresitek az RMDSZ honatyakat, eppen a 13 as surgosegi kormanyrendelet(OUG) torvenybe iktatasan faradoznak, a PSD-ALDE szovetseg tamogatojakent. Na ezt is benyaltatok nagy melldongeto szekelyek
7.
lemondást!
2017.02.16., csütörtök [11:08]
Szeretném látni a nagyhangú szóembereket - akik tavaly azt hazudták, hogy megvédik jelképeinket, kiállnak a magyarságért - hogy most megtépik saját és vezetőik szakállát, hamut szórnak a fejükre és beismerik mennyire kicsik ehhez a harchoz, visszateszik szépen amit lenyúltak és elhúznak a sunyiba.
Vagy vigyék végig amit ígértek a népnek és kivont karddal álljanak ott mikor jön a végrehajtó, lépjenek a tettekkel is legalább a szónoklatok szintjére. Ha már jó vezetők nem lehettek, legalább egy gyenge mártír legyen belőlük, különben úgy vonulnak be a város történetébe, mint annak elveszejtői.
6.
a sörre vigyázzatok!
2017.02.16., csütörtök [11:01]
A sörös átverésért megy ki tüntetni, de ezért, vagy a közvagyon elherdálásáért nem mozdul a sok birka, csak pecsétel a tulipánra és néz bután.
5.
trend
2017.02.16., csütörtök [10:57]
Hol vannak a tisztelt kepviselo, barsonyszekes honatyak?
Mire is vigyaznak?
4.
rmdsz-ből kiábrándult
2017.02.16., csütörtök [10:56]
Hogy hol vannak a sok megvezethető által parlamentbe küldött képviselők és szenátorok? Szundikálnak,utánfutósdit játszanak,aztán majd felveszik a pofátlanul nagy speciális nyugdíjakat. Ezért hülyítik a kampányban azokat,akik még nem ébredtek fel.
3.
RMDSZ mit csinalsz
2017.02.16., csütörtök [10:51]
Miert nem lehet muemlekke nyilvanitai, a varoshaza feliratat miert nem dontheti el a varos, azt hogy milyen zaszlot tesz a terembe. Ha ez nem valtozik, nem valtoztatnak rajta minek szavazni rajuk?
2.
odipusz
2017.02.16., csütörtök [10:45]
HOL VAN VERESTOI,TANCZOS,KORODI s a tobbi csolanleso udmres?
1.
remek
2017.02.16., csütörtök [10:37]
Ez kell a népnek, a cirkusz, mert erre szavazott!
Megérdemlik mind!
S ha netán tanulnának belőle, nem is hiábavaló a pofozás.
Hozzászólások70