Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Lakodalmas gazdák találkoztak Gazdatalálkozót tartottak Csíkszeredában

Székelyhon | 2017.01.08. [18:27]

Tizenegyedik alkalommal gyűltek össze lakodalmas gazdák Csíkszeredában szombaton.

Gazdatalalkozo1_b

A találkozó délután misével kezdődött a csíkszeredai Millenniumi templomban, majd a résztvevők átvonultak a Szakszervezetek Művelődési Házába, ahol a gazdák fórumát rendezték meg. A vacsorát és az emléklapok kiosztását a gazdák kórusának előadása, tánc és hajnalig tartó nótázás követte.

Gazdatalalkozo3_b

Az eseményen a szervezők megfogalmazása szerint „nemcsak egy jó humorú, nótás kedvű lakodalmas gazdatársaság hangulatos mulatságáról volt szó, hanem az egymás közti párbeszéd, az ismerkedés, a véleménycserén túl a hagyományaink ápolásának ezen formája és az ezzel járó elkötelezettség egyre magasabb szinten való tartása kitűzött cél mindannyiunk számára”.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
2.
Egy házasodni akaró fiatal
2017.01.11., szerda [20:08]
Tetszik a hozászolásod te Kétfarkú Kutya, de kérünk hogy egy kicsit bővebben fejezd ki gondolataidat! Milyen elcsépelt ,, nyálas" versekre gondolsz? A lakodalomban használt rigmusos versekre, vagy a hangsúlytalanul elénekelt versekre? Mi a véleményed a lakodalomban elmondott papírt nem tűrő viccekről? Megszeretném kérdezni, hogy a lakodalom az SHOW műsor-e? Ezek után mit ajánlasz?: a SHOW műsoros gazdákat, vagy az egyszerű vőfélyeket, akiknek nem a pénz a fontos hanem a tisztesség!
1.
Kétfarkú Kutya
2017.01.09., hétfő [18:22]
Nagy becsben kell tartani, az elcsepelt "poenokkal" teletuzdelt, nyalas, idiota versecskeket, hiszen ettol doglik a legy. Ennel mar csak az jobb , aki eloadja, egy ember, aki vicces probal, csak idegessegeben meg az etelt is elfelejti lenyelni.
Ez hagyomany?! Sajnos az ilyesmi annak notte ki magat, a buta emberek koreben. Inkabb tanulnal meg neptancolni, melleje ket szep nepdalt, s felhagyni, az ilyen mudal, meg notacskrokkal.
Hozzászólások2