Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Kifliügy: napok helyett inkább a szándékon a lényeg

Molnár Rajmond | 2017.02.14. [19:38] | Utolsó módosítás: 2017.02.14. [20:45]

Bírósági hercehurcát megelőző peren kívüli eljárás keretében vállalta a Logistic Media Pop Art nevű tordai cég, hogy keddtől a Prahova megyei kifli helyett a saját termékeit szállítja majd a közbeszerzésen elnyert Hargita megyei kistérségek tanintézeteibe – írja közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata. Az általunk kedden megkeresett csíki iskolák azonban legutóbb csak hétfőn kaptak péktermékszállítmányt, amelyek az eddig megszokott Prahova megyei kifliket tartalmazták.

iskolai tej-kifli vn 003_bRengeteg panasz volt a kiflire. Ezután talán jobb lesz. Illusztráció

Megbeszélést folytattak hétfőn a tej-kifli programot illetően a Hargita megyei önkormányzat, a tanfelügyelőség és a prefektúra képviselői a tordai vállalkozás vezérigazgatójával, Pop Marinellel. A tordai cég vezetője elismerte, vállalkozása a licit megnyerése után egyes kistérségekbe nem a saját, hanem egy Prahova megyei alvállalkozó termékeit szállította, amelyekre napi szinten érkeztek panaszok. Gyimesközéplok és Csíkszereda térségében pedig két-két pénzbírságot is kiszabtak a cégre, amelynek következtében a törvény értelmében szerződést lehet bontani az adott térségben.

A cégvezető azonban állást foglalt és ígéretet tett, hogy keddtől a saját termékeit szállítja ezekbe a tanintézetekbe. Amennyiben nem tesz eleget a szerződésben foglaltaknak és továbbra is rendellenességek merülnek fel, jogi útra terelhetik az ügyet. Mint azt a cégvezető közölte, tizenkét megyébe szállítanak péktermékeket, ugyanakkor erőfeszítéseket tesz, hogy Hargita megyébe is megfelelő súlyú és összetételű kiflik kerüljenek – tájékoztatott a megyei önkormányzat sajtószolgálata.

Három csíki tanintézetet kerestünk fel kedden, akik eddig a Prahova megyei cég péktermékeit kapták: a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnáziumot, a szintén csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolát, valamint a hidegségi általános iskolát. Mindhárom esetében kedden még nem kaptak új kifliszállítmányt, ugyanis az eddig bevett szokás szerint, egy héten kétszer, több napra való kifliadagot szoktak szállítani nekik – jelezték az igazgatók. Mint mondták, legutóbb hétfőn kapták meg a két napi adagot a prahovai rossz minőségű kifliből, azóta viszont nem történt változás. Hozzátették, valószínűleg szerdától már a tordai cég termékeit kaphatják, de nem jelzett nekik senki ez ügyben.

Egyébként a prahovai péktermékeket kapó tanintézeteknek kimutatást és véleményezést kellett küldeniük a megyei tanfelügyelőséghez, amelyben közölték, hogy milyen fennakadásokat okozhat a program, amennyiben több hétre felfüggesztődik. Görbe Pétertől, Hargita megye főtanfelügyelőjétől tudjuk, hogy ezt arra az esetre kérték be, ha bármilyen oknál fogva szerződést bont a megyei önkormányzat a tordai céggel.

Tarolt a liciten a tordai cég

A péktermékek szállítására a megye iskoláiba Hargita Megye Tanácsa 27 kistérségre osztva írta ki a közbeszerzést, annak érdekében, hogy lehetőséget biztosítsanak a kistérségi, helyi vállalkozások számára is a beszállításra. A kiírt közbeszerzéseken húszat a tordai vállalkozás nyert meg, mivel az árversenyben a helyiek ajánlata alá licitált.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
3.
olah
2017.02.15., szerda [12:02]
Vajon BORBOLY UR is Tordai kenyeret fogyaszt a csaladi asztalnal, ugyesen felpartolja a szekely valalkozokat!!111
2.
erixis
2017.02.14., kedd [22:03]
A cikk címe is elég Valentin - napi.S pedig tiszta magyarul van vagy mégse?
1.
helyesírás much?
2017.02.14., kedd [20:34]
Könyörgöm. Tudom, hogy Valentin-nap van, de helyett dupla t !
Hozzászólások3