Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Kevesebbe kerül a szemműtét

Iszlai Katalin | 2017.02.16. [14:42] | Utolsó módosítás: 2017.02.16. [15:49]

A napokban írtunk arról a csomortáni fiatal édesanyáról, akinek támogatásra lenne szüksége, ugyanis hétfőn megműtötték a jobb szemét retinaleválás miatt a marosvásárhelyi szemészeti klinikán, emellett pedig a héten újabb beavatkozásra lesz szüksége.

szemeszet vn 008IllusztrációSebestyén Noémi elmondása szerint körülbelül másfél hete érzékelte, hogy valami probléma van a látásával, ezért orvoshoz fordultak, a diagnózis szerint pedig azonnali beavatkozásra volt szükség: mindkét szemén a retinaleválás elnevezésű szembetegséget állapították meg. A 20 éves lány egy 1 éves és 4 hónapos kisfiú édesanyja, így jelenleg gyereknevelési szabadságon van.

Szerkesztőségünket Gergely Csilla, Noémi édesanyja kereste fel, aki hétfői beszélgetésünkkor azt mondta, a műtét 20 ezer lejbe kerül, s bár ők minden követ megmozgatva megpróbálták az összeget előteremteni, csak a felét sikerült, így még 10 ezer lejre lenne szükségük.

Mint kiderült, a beavatkozások költségei ennél jóval kevesebbe kerülnek: mindkét szem műtétje 2 ezer lejbe kerül, így ezer lejre lenne szüksége a családnak a korábban említett tízezer helyett. Hétfőn is megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot Noémi műtőorvosával, Dr. Madaras Zoltánnal, azonban akkor nem kívánt nyilatkozni.

Csütörtöki megkeresésünkre azonban már válaszolt, ugyanis elmondása szerint most már „van motivációja beszélni", hiszen felháborította az eset. „Öt éve dolgozunk itt, és ez a költség azóta sem változott: az 1000 lejes fogyóanyagköltség azért van, mert a kórház nem veszi meg azokat a fogyóanyagokat a készülékhez, amelyeket minden műtétnél elhasználunk. Ezt a pénzt nem nekem adják ide, hanem megrendeljük a szükséges dolgokat, és arra a cégtől számlát kapnak. A lány egyébként már októberben is itt járt, amikor az egyik szeméről levált a retina, és elmagyaráztam neki, hogy meg kell műteni. Ő ennek ellenére hazament, pedig mondtam neki, hogy meg fog vakulni. Most jött vissza, amikor a második szemén is levált a retina. Megműtöttem, és ennek köszönhetően az egyik szemével már lát, a másikat vasárnap műtöm meg. Így a két műtét összesen 2 ezer lejbe kerül, de még egyszer hangsúlyozom, ezt nem az orvosnak kell adják, hanem a cégnek fizetik ki a fogyóanyagokért” – magyarázta Madaras.

Aki hozzá szeretne járulni a nő kezelésének anyagi költségeihez, megteheti a Transilvania Bankban Gergely Csilla névre nyitott folyószámlára utalva pénzt. A számlaszám: RO83BTRLRONCRT0146706201

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
5.
Bözske néni
2017.02.20., hétfő [12:52]
Hát szégyelljék magukat! Ilyen módon akarják kihasználni az emberek jóhiszeműségét. Ne adj Isten kerülhetnek még nehezebb helyzetbe és akkor senki sem fog segíteni rajtuk.
A 2000 lejt már októbertől is kigyűjthették volna, ha akarták volna. Már akkor mondta nekik az orvos h mi a helyzet.
4.
RED BÖRSZI
2017.02.19., vasárnap [22:12]
Törvényes rendelkezés értelmében, ha a kórháznak nincsen lehetősége bíztosítani a kezeléshez szükséges anyagokat, gyógyszereket, a betegnek köteles megtéríteni az okozott kiadást, nyugta felmutatása ellenében.
KL gondolata engem sem hagy nyugton! Újságíróként, mielött leadnék egy segítség kérési jelzést, utána néznék jobban a kérés anyagi vonzata valódiságának. A jelzett esetben, ,
rendörségi vizsgálattól sem riasztanám el a bünüldöző szerveket. MERT: bün a jóhiszemüek eltántorítása mások, rászorultabbak, segitségétől!
3.
nemkeverte
2017.02.16., csütörtök [18:29]
Ez felháborító.A jószándékú embereket megvezetik, ha majd valakinek valóban szükséges a pénz egy műtétre, akkor kételkednek, s nem is csoda.U.i.Ilyenkor, ha tényleg bajban vagy, nem téveszted össze a zérosokat.Az tuti.
2.
pd.
2017.02.16., csütörtök [17:06]
Egyik magyarázat az, hogy valaki a ROL-t összekeverte a RON-nal. persze,hogy így sem stimmel. Na, de tévedni emberi dolog.......!
1.
KL
2017.02.16., csütörtök [15:25]
Ha a korábbi 20.000 lej felét sikerült összegyűjtsék, az 10.000 lej, a fenti cikk alapján a műtét 2.000 lejbe kerül... tehát miért kell még további pénzeket gyűjteni...? Valamint senki nem kérdezi, hogy miért mondtak 20.000 lejt a sajtónak, ah valójában 2.000 lejről van szó? Szomorú, ha valaki a betegségét ilyen aljas módon kihasználja :(
Hozzászólások5