Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Jég és balesetveszély Csíkszeredában

Kovács Attila | 2017.02.14. [19:45] | Utolsó módosítás: 2017.02.14. [20:14]

Nem okozott különösebb gondokat Csíkszeredában a gyalogosok számára a múlt héten lehullott hó, a járdaszakaszok legnagyobb részét letakarították. Azóta viszont olvadt is, fagyott is, így a megyeszékhely több pontján veszélyesen csúszóssá váltak a jeges járdák.

Korosi Csoma Sandor utca jeges jarda gn 004_bIlyen volt a Kőrösi Csoma Sándor utca egy része. Nem könnyű terep

Az egyik ilyen helyszín a Kőrösi Csoma Sándor utca, ahol tükörjég borítja az egyik oldalon a járda jelentős részét, ezt jobb elkerülni. Hasonlót láttunk még a Tudor Vladimirescu utcában, de van erre példa a lakótelepeken, és előfordul a Müller László vagy a Szentlélek utcában is. Néhány helyszínen azt is láttuk, hogy a vendéglátóhelyek, üzletek előtt sót szórtak a jégre, de ez nem mindenütt történt meg. A város aszfaltozatlan, kavicsozott utcáin is észlelhető a jégréteg kialakulása, egy olvasónk a zsögödi Kicsimező utca állapotát tette szóvá, ahol szintén tükörjég nehezítette a közlekedést.

Kérdésünkre Szőke Domokos csíkszeredai alpolgármester azt mondta, a járdákon nemcsak a hó eltakarítása, hanem a csúszásmentes közlekedés biztosítása is azon ingatlanok tulajdonosainak feladata, amelyek előtt járdaszakaszok vannak. „A felszólításokban, amelyeket kiküldtünk a járdák takarításával kapcsolatban, a csúszásmentesítés szerepel, nem a hó eltakarítása. Ez azt jelenti, hogy ha csúszik a járda, akkor közbe kell avatkozni” – pontosított az alpolgármester, hozzátéve, ez jelentheti a jég feltörését, illetve só vagy más csúszásgátló anyagok szórását. Mint megtudtuk, a polgármesteri hivatal alkalmazottai ezt is ellenőrzik, és ha szükség, bírságolnak.

Szőke szerint folyamatosan érkeztek jelzések a polgármesteri hivatalhoz arról is, hogy a kisebb, aszfaltozatlan utcákban – így a Kicsimező utcában is – csúszós, jeges lett az útburkolat, ilyenkor a hóeltakarítással megbízott Eco-Csík Kft. végzett csúszásmentesítést, és erre volt példa a lakótelepeken is.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
6.
Terhes kismama
2017.02.16., csütörtök [10:46]
A piac korul tukorjeg, a piaci hatso feljaronal tukorjeg, a Majlath Gusztav ternel par savon lehet kozlekedni, Sadoveanu utcai jardan mindig tukorjeg. Egy 9 honapos kismamanak vagy nyugdijasnak nagyon faraszto es eletveszelyes igy kozlekedni, nem ertem, hogy ezeken a kozponti tereken, jardakon legalabb miert nem buntetik az uzleteket, az hogy a polgarmesteri hivatal kikuld par felszolitot aztan kesz, ok elvegeztek a munkat, nem eleg. Arrol nem is beszelve, ha este jarkalnal a piac korul, koromsotet es tukorjeg! Koszonjuk az illetekeseknek ujbol!
5.
biza
2017.02.15., szerda [17:05]
A csikszeredai buszállomáson is tükörjég ... Életveszélyes közlekedni ! Hatvanhat pályázat a rendbetételére... de annyival maradtunk ! Ezen állapotokat nem lehet a cfr_re kenni ! Sokatmond a tulajdonosáról ! Szégyen !
4.
xx_1
2017.02.15., szerda [08:55]
A Márton Áron Főgimnázium mögötti út állapota sem a biztonságos iskolaigazgatás példája. De tavaszi szél vizet áraszt….
3.
pffff
2017.02.14., kedd [23:30]
minek le takarítani... minek büntetni luxus élet... ha ki töröd a nyakad.. mért nem figyeltél oda.... szép....
2.
Talán....
2017.02.14., kedd [22:27]
.... ha havazáskor mindenki a háza, cége körül eltakarítaná a havat, az segítene. De ez újabban nem divat.
1.
Xcover
2017.02.14., kedd [21:32]
Kassay Ur korcsomaja van a kepen ? Palfordulo?.... regen ket labon be .... negy labon ki volt (?), most negylabon be es negylabon ki :)))) (?).
Hozzászólások6