Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Itt az idő és alkalom, hogy adakozhasson a szíriai emberekért

Molnár Melinda | 2017.02.14. [17:55]

Szíria és a szomszédos régiók a világ legsúlyosabb humanitárius válságának helyszínei. A már hat éve tartó háború példátlan szenvedéseket okozott és okoz a lakosságnak. A Romániai Püspökkari Konferencia beleegyezésével február 19-én a Romániai Caritas Konföderáció gyűjtést szervez az ország összes katolikus templomában a szíriai háború áldozatainak megsegítésére – írja körlevelében Jakubinyi György érsek.

persely_gyujtes_01_bAz ország összes katolikus templomában lehet adakozni vasárnap a szíriai háború áldozatainak megsegítéséért. Illusztráció

A szíriai konfliktus egyre vérengzőbbé vált, és becslések szerint – mivel nem léteznek pontos adatok – 250–400 ezer között lehet azok száma, akik ebben a háborúban életüket vesztették. Több mint 11 millió embert űztek el otthonaikból, közülük – csak Szíriából – kb. 4 millió ember menekült el. Legtöbben a szomszédos országokban, Libanon, Jordánia, Törökország területén embertelen körülmények között élnek.

Ferenc pápa sürgető szavait követve ezen konfliktus áldozatainak megsegítése nemzetközi szinten a Caritas-hálózat prioritásává vált. A Szíriai Caritas – amely fontos szervezet abban az országban, ahol a lakosság mintegy tíz százaléka különböző felekezetű keresztény – a nehéz körülmények között is segítséget nyújt a leginkább veszélyeztetett lakosságnak, különösen a belső menekülteknek. A törökországi, libanoni és jordániai Caritas-szervezetek támogatják az országaik területére érkezett több tízezer szíriai menekültet. A Caritas-szervezetek világszerte pénzbeli, logisztikai és technikai támogatást nyújtanak Szíriának és a vele szomszédos országoknak.

Ebben a nehéz helyzetben a Romániai Caritas Konföderáció, a Nemzeti Caritas Katasztrófavédelmi Programon keresztül, a Nemzetközi Caritas-hálózat partnereivel együtt segítséget szeretne nyújtani a szíriai szenvedő lakosságnak, valamint a szomszédos országokban (Törökország, Libanon, Jordánia) élő menekülteknek.

A Romániai Püspökkari Konferencia beleegyezésével a Romániai Caritas Konföderáció gyűjtést szervez az ország összes katolikus templomában vasárnap a szíriai háború áldozatainak megsegítéséért. Jakubinyi érsek kéri a paptestvéreket és a híveket, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a Romániai Caritas Konföderáció kezdeményezését.

Az adományokat a Gyulafehérvári Caritas Román Kereskedelmi Banknál megnyitott, RO46RNCB0003001569490006 számú bankszámlájára lehet utalni (Caritas Alba Iulia, adóhivatali szám: CF. 4562770), illetve a helyi kirendeltségeknél, munkapontoknál leadni – Székelyudvarhelyen a Kossuth Lajos utca 8. szám alatt.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
37.
surzsélán
2017.02.18., szombat [17:34]
ne marjátok egymást TEeeeee.....!
ha akarsz adjál ha nem akarsz ne adjál,minek fűzöl itt hozzá hülyeségeket?a szevezőket nem érdekli a te nagy eszed.
jó hétvégét
36.
nakiakiraly
2017.02.18., szombat [08:40]
@29:
Kedves 29-es!
Látom, hogy még nem józanodtál ki, és így válaszolni sem tudsz. Az összes kommenteidnek ez volt a vége. Aztán egy következő cikknél, megint minden kezdődik előröl. Téged egy régi sérelem miatt bánt a hozzászólásom, de nem látod, hogy a hiba a te készülékedben van.
Itt hordasz össze-vissza hevet-havat.
Ha egy egyszerű támogatás kerül terítékre, akkor teljesen mindegy hogy a világ melyik részén mi történik, ti előveszitek a helyi túlkapásokat. Hogy egy helyi alkalmazott nem végzi rendesen a munkáját, vagy hogy egy vezető az átlagtól jobban keres, máris igazolva van hogy ti is lehettek idióták.
Közben meg bánt, ha valaki felhívja a figyelmeteket, hogy különálló dolgokat magukba kezeljük, mert ellenkező esetben csak egy katyvasz lesz.
Aztán megsértődtök, ha előre felhívom a figyelmeteket, hogy ne a világ túlsó oldaláról hozzatok példákat, hanem az ott tárgyaltakra koncentráljatok.
Persze nagy az önérzetetek, hogy ti aztán nem hazudtok, sőt az igazat és csakis az igazat mondjátok mindig. De a luxusautókra vagy egyebekre egy példát nem tudtok felhozni.
Beleordítjátok a világba, hogy a másik amit állít (hogy ki volt a helyi vezető) az tévedés, de helyette képtelenek vagytok egy másik nevet suttogni :)
Gondolom, hogy gyermekkorodban is te tudtál a legmesszebb pisilni, de ha valaki jelentkezett, hogy a próbára, akkor elrohantál, hogy pűpű nem járja, mert a másik más vallású :))
35.
nakiakiraly
2017.02.16., csütörtök [21:27]
@29:

a ... helyében csak arra lettem volna kíváncsi, hogy tudod-e, hogy milyen autója van? Esetleg többet ér-e mint egy 5 éves VW Golf. Sajnos, ez már személyiségi jogokat sért.
Persze nyilvánosak ezek az adatok, de valami miatt a nyomdafestéket mégsem tűrik. (...)

34.
nakiakiraly
2017.02.16., csütörtök [19:06]
@29:

Kedves 29!
Nem képzelem senkinek sem magam. Nevezz nyugodtan f...sznak. Ha már az érveid elfogytak, akkor nyugodtan a szokásodnak megfelelően írj. Ne fogd vissza magad.
1) kértelek, hogy mutasd meg, hogy mi mikor tárgyaltunk itt, amikor is normálisan be tudtad fejezni azt a dolgot. Én úgy látom (lehet, hogy rosszul), hogy itt ész nélkül vagdalkozol, és ha valaki szembesít ezzel, akkor jön a ki a f...szozás.
2) Lehet, hogy nem Szilárd az aki ..., de én írtam egy nevet. Ha te jobban tudod, akkor írd azt amit te tudsz. Vagy te akkora f...sz vagy, hogy minden felett állsz?
3) Volt egy próbálkozás, hogy normális hangnemben tárgyaljunk (legalább is a részemről). Azt kértem, hogy mutass egy vezetőt aki 10 éves ...
De te itt f...szozol, de képtelen vagy egy normális válaszra.
Én lehet, hogy tévedek, de te egy köcsög vagy hogy szapulsz mindenkit, de mögötte semmi tartalom nincs.
Mutasd meg, hogy te józan vagy. Írd le, hogy ki udvarhelyen a Caritas vezetője (...)

De komolyan mi a te bánatod? Az, hogy az információim nem jók? Az, hogy a világlátásom nem egyezik a tiéddel? Az, hogy buta vagyok, és mégis szeretnék normális vitákba részt venni?
Vagy talán az a te legnagyobb bajod, hogy képtelen vagy egy normális párbeszédre (tudod, az amikor úgy vitázol, hogy nem csak magadra figyelsz, és nem monologizálsz, hanem megpróbálod a másik helyébe képzelni magad, és akár közös pontokat keresni a további folytatás reményében)?

33.
EMBERI GYARLÓSÁG - amit te csinálsz
2017.02.16., csütörtök [17:36]
Ha adni akarsz, adj! És ne kürtöld világgá. Ne ön-tömjénezd megadat "EMBERI MÉLTÓSÁG"-al. Ismeretes az intelem: ha adakozol, ne tudja a jobb kezed, mit csinál a bal. És főleg az adakozásod kapcsán ne kritizálj másokat.
32.
29
2017.02.16., csütörtök [17:31]
Király, te egyre inkább hülyébbnek bizonyulsz
1) Ki beszélt neked arról, hogy "... a föld másik oldalán ki mit csinál, .."? Hogy jön ez ide? Egyáltalán felfogtál valamit is abból, amit leírtam? Kötve hiszem.
Székelyudvarhelynek sohasem volt vezetője "Vormair Szilárd". Egyáltalán te Székelyudvarhelyről beszélsz? Mikor így félrebeszélsz, előtte szipózol? Vagy be vagy lőve? Ne írogass, ha nem vagy józan!!

"De konkrétan: mi köze van ahhoz, hogy Caritas, vagy más egyházi szervezet ..."
Kinek mi köze? Nekem? De konkrétan: miért nem szabad nekem is véleményt nyilvánítsak, akárcsak te is? Ki a f..sz vagy te, hogy elvitathatod az én véleménynyilvánítási szabadságomat? Ki a f..sz vagy te? Ki a f....nak képzeled magad? Már a nick-neved sokat elárul arról, hogy miféle fajzat lehetsz.
31.
nakiakiraly
2017.02.16., csütörtök [15:47]
@29:
Kedves 29. hozzászóló. Nem emlékszem, hogy te valaha is normálisan írtál volna. Mutass egy hozzászólást, ahol normálisan tudtál érvelni. és nem csak úgy vaktában támadtál.
Én most megmutatom, hogy te miről is beszélsz.
1) Mivel a Caritasról mint szervezetről beszélünk, így nem azt kell vegyük, hogy a föld másik oldalán ki mit csinál, hanem azt, hogy itt milyen állapotok vannak.
Az helyi vezetőket ők úgy hívják, hogy program koordinátor. Székelyudvarhely volt vezetője Vormair Szilárd is egy ilyen címet kapott. Ő végig arra panaszkodott, hogy sok a munka, kevés a pénz, és nagy a felelősség. Ott is hagyta az egészt pár hónapja. Képzeld el, hogy nem kapott luxus autókat, és a beosztottjainak is a legjobb autójuk Dacia volt. Az volt a legfiatalabb.
A DACIA neked luxus autó? És a környező települések is ide tartoznak (és van ahol saját autóval jár az alkalmazott).
Kérlek írj konkrétan egy Caritasos vezetőt, akinek Hargita megyében jobb autója van, mint egy 10 éves Opel Astra (és azt a Caritastól kapta - pűpű nem járja, hogy valakinek az apukája vett egy 5 éves VW Golfot).
2) "Zárójelben jegyzem meg, hogy én például nem kaptam semmit."
Értem. Akkor aki életében nem szorult rá, és így nem is kapott, az soha ne adjon senkinek semmit?
De azt hiszem, hogy felesleges leírjam, hogy hány darab kórházi ágyat kaptak a székelyudvarhelyi belvárosi nővérek (15. hozzászólás - decemberi akció), akik betegek ápolásához kértek segítséget, és kaptak a johannitáktól, mert te az apácákról is tudsz valami csúnyát írni.
3) És ha már senkire nem mered rábízni a pénzed, hogy az adományt megfelelően kezelje, akkor úgy kell más is eljárjon?
Sokan panaszkodnak, hogy a V. A. szenátorhoz hasonlók milyen kevés jótékonyságban vesznek részt. De ha téged veszünk alapul, akkor senki semmit se kellene jótékonykodjon, mert hát senkiben sem lehet megbízni.
4) 89 után öregotthonok, napközik, iskolák, és kisebbségi gyermekek kaptak ruhát, ételt, játékokat, írószereket. Ezek mind "úgynevezett segélycsomagok"
Ja, hogy nincs gyermeked, a nagymamáddal nem törődsz, és így empátiahiányosan fogalmad sincs, hogy egyeseknek mit jelentett egy kis törődés.

De konkrétan: mi köze van ahhoz, hogy Caritas, vagy más egyházi szervezet miként oldja/oldotta meg a rászorulok segítését ahhoz, hogy most kell-e, jó-e, érdemese adakozni akkor, ha egyébként van amiből?
30.
EMBERI MÉLTÓSÁG
2017.02.16., csütörtök [15:27]
Akinek nincsen, az nem tud adni.
Ha nem tud adni, akkor annyira tisztességes, hogy nem kommenteli mások nyomorát, sem a gyűjtők akcióját.
Akinek van 1-2 fillérje, az tudja, hogyan osztja be azt a keveset is.
Ha 1 fillért is ad, nem marad el a jutalma.
Csak ennyit a tisztességes emberek magatartásáról. Aki pedig csak kritizál, az csak azt mondja el, hogy ő kicsoda!
29.
29
2017.02.16., csütörtök [14:07]
Király, te ahányszor megszólalsz, annyiszor beszélsz félre. Úgy látszik neked a félrebeszélés a lételemed.
Nem "10 éves Opel Astrák"-al furikáznak. Nem "10 éves Opel Astrák"-al. És persze sokszor nem Caritas ügyben furikáznak. Jó, hogy nem mondtál mindjárt 20 évest. Ez már szép tőled.
Nem felejtettük el a '89 után kapott úgynevezett segélycsomagokat sem. És azt sem, ahogyan kezelték azokat a papjaink és előljáróink. Nem a fecskemadarak lopták el a segélycsomagokat, hanem pontosan azok, vagy azok elődei, akik most a szíriaiaknak akarnak segélyeket gyűjtögetni. Zárójelben jegyzem meg, hogy én például nem kaptam semmit. És így utólag kifejezetten örülök, hogy nem kaptam semmit. Hogy nem vegyültem azok közé semmilyen formában, akik gazemberkedtek a segélyszállítmányokkal.

Természetesen, a vászonrolókon kell(ene) segíteni, DE ki az, akire rá mered bízni az adományodat? Akiben megbízol, hogy az adományodat annak juttassa, aki arra valóban rászorul? Mert én például a Caritasban egyáltalán nem bízok. Egyáltalán nem bizalomgerjesztő a magatartásuk.
28.
Poloka
2017.02.16., csütörtök [11:08]
Lehet, hogy velem van baj , de nem egeszen vilagos, foleg avege ;)
27.
hmmmmm
2017.02.16., csütörtök [10:39]

véleményem
nekem egyből ez jött le ,mi az hogy pénzt adni , küldeni sziriába?
mi az itthon sincs sok éhező?
igen nekik is kell , kellene segiteni


segiteni de csak élelemmel , tartóssal
és nem pénzzel
habár aki olyan az élelmet is eltudja adni , zsebre
vágni mind a pénzt
oda sziriába emberek hova fog érkezni?
erre nem gondolt senki? mi van ha terroristákhoz jut?

(...)

26.
Poloka
2017.02.16., csütörtök [10:37]
Igen, es ez csak egy dolog. Termeszetesen egyutt erzek azokkal az emberekkel, akik tenyleg artatlanul szenvednek ott. Csak az zavar, hogy az itthoniaknak a kupakokat gyujtjuk, az allam most vonja meg a tamogatast tobb szocialis szervezettol es megis vannak kozottunk ,akik a tolink tobb ezer kilometerre levo embereken akarnak segiteni, nem az itthoniakon.
25.
lajcsibacsi
2017.02.16., csütörtök [10:10]
[Nem ütötte a mércét]
24.
Poloka
2017.02.16., csütörtök [08:05]
MIndenkinek, aki azert hoborog, mert valaki nem akar adakozni a Szireknek.
Az Utobbi idoben (es nem csak) a mi Gyuszink ott all az also Merkur ajtajaban, kivul vagy belul, es kereget. Melyikotok adott akar egyszer is neki 3-4 lejt szivarra? Mert o arra keri, nem kenyerre. En adtam. O a mienk es meg emlekszem, hogy gyerek koromban a Tompa Laszlo iskola udvaran regi penzben mert 500 lejekert , ami ma 5 baninak felel meg, tancolt. Gyerek fejjel nem fogtuk fel, hogy mit jelent ez neki minden nap. Valoszinuleg ha tudtuk volna, szegyeltuk volna magunkat. Rajta kivul vannak meg udvarhelyen keregetok. Neki miert nem adtok? Mert kissebbsegi, vagy mert koszos, vagy mert ugy is italra kolti az anyja es apja? Az nem szamit, hogy ha nem visz haza eleg penzt, otthon verest kap? Nem vagyunk kepesek a mieinken segiteni, ebben a kozossegben , ami 40 ezer ember sincs, egymashoz toleransak es turelmesnek lenni. Ti is, en is rohanunk egesz nap, harcolunk a parkolokert estenkent, ordibalunk, acsargunk egymasra. Es most 400 ezer aldozat csaladjanak es az ott maradottaknak akartok segiteni? Miert? Milyen lelkiismerettel es milyen megfontolasbol? Egyik elozo hozzaszolo irta, hogy a Vatikannak tulajdonkeppen csak az epuletei, s aprogsagai vannak, mint vagyona. Egy nagy poni copfot. A Vatikan kemeny penzeket akaszt le befektetesekbol, Bankja van, sajat belyege van, erdekeltsegei szamos vallalatban, reszvenyekben. Biztosan szivszorito , ami most Sziriaban folyik es folyt, de mielott ide nem es oda viszont adakozna valaki ( buzgo hivokent), gondolkozzon el kicsit azon, hogy a vilag hatalmas orszagai vajon mennyivel tamogatjak az ugyet? Es hogy mennyivel erdemli meg jobban az az ugy a tamogatast, mint a sajatunk?
23.
be
2017.02.15., szerda [22:12]
Én is olvastam 1Csíki hozzászólását és nem értem miért moderálták ki. Tájékoztató jellegű volt és nem uszító jellegű és amit leírt az sajnos igaz. Más portálokon olvastam vadabb hozzászólást a témával kapcsolatban.
22.
greg
2017.02.15., szerda [21:50]
[Nem ütötte a mércét]
21.
1 Csíki
2017.02.15., szerda [15:47]
Én voltam az első hozzászóló, hajnalban írtam a hozzászólást, nem sokkal dél előtt tűnt el a beírásom. A 8-as hozzászóló még az én hozzászólásomra reagált, megemlíti a nevemet. Ott ahol két hosszú sor szaggatott-vonal látható, onnan hiányzik az írás. Érthető?
20.
nakiakiraly
2017.02.15., szerda [14:11]
Kedves 1 Csíki!
Neked egy hozzászólásodat se moderálták.
Miről beszélsz?
19.
1 Csíki
2017.02.15., szerda [13:06]
Sok hozzászólást kimoderáltak az egyház kérésére. Többek között az enyémet is, pedig a katolikus egyházról, sem jót, sem rosszat nem írtam. Aki nem ért egyet ezzel a kezdeményezéssel annak a beírása eltűnik.
18.
KOPT KERESZTENY
2017.02.15., szerda [12:38]

Kedves ESZKL : A kopt keresztenyek sziria es a konfliktusos teruleten IS elnek es nagyon sokszor lemeszaroljak oket a muszlimok,ajanlom figyelmedbe a saria torveyeit amit ott betartanak csontra.
OK\et mert nem menekitik? Mert nem oket zozzak az unioba,mert a csurhet aki lenez minket es (...) (Kaukazusi feher ) ??? Lehet szepitgetni de sajnos ez az igazsag,es a Papa ebben zsirosan resztvesz ,ha maskent nem propagandaval.....
Mert nem az o kepviseloikkel eggyeztetve nyujtjak a segelyt?? Rengeteg pelda volt mas konfiltusos ovezetben arra,hogy a segely sosem oda jutott ahova szantak.....Na es a ciik nem ter ki arra ,hogy akik ezt a konfliktust kezdtek es okoztak es tamogatjak azok mert nem segitenek????
A hatalmasan gazdag olajkitermelo orszagok mert nem fogadnak be???? Mert nem nyujtanak humanitarius segitseget???? MErt nem erdekuk ok a honfoglalasban erdekeltek.

17.
Eszkíl
2017.02.15., szerda [11:58]
A koptok Egyiptomban élnek. Amikor üldöztetést szenvedtek akkor Róma nem hallgatott, az akkori pápa XVI. Benedek felszólalt értük, vállalta a diplomáciai konfliktust az egyiptomi állammal. Jelenleg az ő helyzetük stabil, nem üldözik őket
16.
Domo
2017.02.15., szerda [11:56]
Elég különös, ill. irracionális felkérés. Egyrészt azért, mert a katolikus egyházfők éppen a legnagyobb (hit szerinti) ősi ellenségeiknek akarnak adományoztatni, másrészt a pénzadományt a cikk alján megadott Caritas bankszámlájára várják, amivel azt csinálnak, amit akarnak.
15.
nakiakiraly
2017.02.15., szerda [11:46]
A lényeg, hogy keressük az okokat amivel igazoljuk, hogy miért nem támogatunk senkit. Senkit. Sem a saját népünket, sem másokat.
7. hozzászóló azért nem támogatja az itteni Caritas munkáját, mert a tulajdonosok és vezetők luxuskocsikkal járnak. Azon autók árából hány millió rászorulón tudnának segíteni. Milyen luxusautókról beszélünk? 10 éves Opel Astrák? Igen, tényleg egyeseknek luxus az is. De akkor jobb lenne, ha szekérrel járnának a Caritasosok is, mint egyesek?
9. hozzászóló azt sérelmezi, hogy egy kiflin kívül rajtunk sem segít senki. Mindezt úgy, hogy elfelejtjük milyen jól esett 89 utáni segélycsomagok átvétele. Nem ért sokat, de tudtuk, hogy törődnek velünk.
NE segítsünk, mert rajtunk se segít senki. De akkor hova számoljuk az a 12 kamiont ami cukrot, lisztet, olajat és egyebet hozott Németországból a johanniták közreműködésével? Ha valakinek nem tiszta hogy miről is beszélek, az hívja fel a környéken található ingyenkonyhákat (felekezeti hovatartozástól függetlenül, Gyulafehérvártól Iasi-ig), és kérdezzen rá a decemberi akcióra.
Persze vannak itt is szégyellni való dolgok. Például az, hogy a Hargitai Fecskemadarak elloptak a csomagokból, és most első kézből azt feltételezik, hogy más is úgy cselekszik.
És hát az első hozzászólót se hagyjuk ki!
Sérelmezi, hogy a muzulmánok milyen emberek. Felsőbbrendűek meg minden. Közben elfelejtjük, hogy a nácik, az eminescu félék miként is tekintettek a saját fajtájukra, és hogy a keresztények lelkén mennyi halál nehezedik.

Aki sajnálja, az nem adjon senkinek semmit. Se a saját fajtájának se másoknak.
14.
KOPT KERESZTENY
2017.02.15., szerda [10:56]
A cikk nagyon zavarosan fogalmaz,azt illetoen ,hogy kinek menne a segely.Ha torokokon keresztul megy (ottani karitas) nyilvanvaloan a muszlimok kapjak,szerencsesebb esetben etelt vesznek beleole.
A vallasukert martirhalalt valalo KOPT keresztenyeket mert nem mentik,mert nem segitik? A papa is a honfoglalni jovo muszlimok labat csokolgatja......tiszta dilihaz....
Mert is nem all ki e helyeyy a Papa a Kopt kreresztenek mellett?????
13.
Domo
2017.02.15., szerda [10:39]
[Nem ütötte a mércét]
12.
Eszkíl
2017.02.15., szerda [10:31]
Hallottál arról, hogy Róma város polgármesteri hivatala két hónapon keresztül nem volt hajlandó eltemetni egy hajléktalant, és amikor Ferenc pápa hírt szerzett erről akkor a Vatikánban temette el ezt az embert? Történt ez a magát kereszténynek való Rómában, a magát kereszténynek való (s erre büszke) Európában. Az irgalmasság egyik testi cselekedete: halottakat eltemetni. Ez a keresztény Róma?

A szegénységi fogadalom a szerzeteseket érinti, kötelezi - a világi papságra nem érvényes ebben a formában. Itt is azt jelenti, hogy a szerzetesnek nincs más vagyona, mint amit engedélyez neki a szerzetesrend.

Miből áll a Vatikán vagyona? Festményekből, szobrokból, könyvekből, épületekből, melyeknek nagy része a renesszánsz korban keletkezett, s melyek nem mozgathatóak, és amelyek hatalmas értéküek - igaz a vatikáni leltárban csak 1 eurós árban szerepelnek. Meg abból az adóból, amit a keresztények tudatosan befizetnek (Péter-fillérek) - kétlem, hogy te az utóbbiak között lennél, de ha tévednék akkor bocsánat.

Ja és a Vatikán vagyona áll még azokból a keresztényekből, akiket üldöznek, akiket meghurcolnak, akiket megaláznak - mint a szíriai, iraki keresztények. S ezek a keresztényeken kellene segíteni nekünk. Adsz 5 lejt vasárnap - veszteség az neked, megterheli a pénztárcád ez a kiadás? Szerintem nem, legfeljebb lemondasz egy kóláról, egy sörről. De sok kicsi sokra megy, s az a pénz (ami euróban az erdélyi egyházmegyében nem sok) komoly segítséget jelent a menekülttáborokban élőknek.
11.
hargitai fecskemadár
2017.02.15., szerda [10:08]
Hallottál arról, hogy az egyház nem ad, hanem elfogad???

A Vatikánnak nem kis vagyona van...
A nagy szegénységi fogadalom mellett, hogyan is élnek??? Elárulom, hogy jobban, mint te valaha is fogsz!!!
10.
Eszkíl
2017.02.15., szerda [09:50]
Ha van bizonyitékod akkor mutasd be, ha nincs akkor rágalmazol!!!

Szíria lakosságának 10%-a keresztény volt a háború előtt, ez kb 3 millió embert jelentett. Templomok, kolostorok, keresztény iskolák működtek. Az Asszad-rezsimben nyiltan gyakorolhatták hitüket. Az ott élő keresztények egy nagy része Rómával egységben, a pápa elsőbbségét elismerve a Katolikus Egyházhoz tartozik - vagyis ők is a Katolikus Egyház részei, de megőrízték saját rítusúkat. Az asszír keresztényeknél még mindig arámi nyelven folyt az istentisztelet - ez Jézus anyanyelve. Ha csak egy kicsit is figyeltél az onnan jövő hírekre, akkor tudod, hogy sokan közülük vértanúhalált haltak keresztény hitükért. A keresztény Európa kötelessége segíteni őket, mert ők a fény abban a sötétségben. Szintén keresztényi kötelesség az irgalmasság cselekedetei révén segíteni a nem keresztényeket.

A mi segítségünk révén csökken az esélye annak, hogy ezek az emberek reményvesztetten útra keljenek, s benned meg a hozzád hasonlókban pánikot keltsenek. Az ottani keresztények - láss csodát! - nem akarnak Európában élni, ők inkább eltürik a sok megaláztatást, szenvedést, de remélik, hogy visszatérhetnek szülőföldjükre, s ott újra keresztényként élhetnek
9.
lajcsibacsi
2017.02.15., szerda [09:46]
[Nem ütötte a mércét]
8.
Bubico
2017.02.15., szerda [09:45]
"Szíria és a szomszédos régiók .... " ez már kezdetből olyan mint 1 Csíki írása : 2. fizeti a dzsihádját, és alávetett, másodrendű állampolgárként él.... csak éppen valahova elkúszik a pénz a bankok között. Nekünk se ad senki, minket se sajnálnak a kiflin kívül.
7.
hargitai fecskemadár
2017.02.15., szerda [09:02]
[Nem ütötte a mércét]
6.
segitség ?
2017.02.15., szerda [08:39]
http://www.szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/finanszirozas-hianyaban-ezerotszaz-apoltnak-kenytelen-elengedni-kezet-a-caritas -Finanszírozás hiányában ezerötszáz ápoltnak kénytelen elengedni kezét a Caritas- akkor kit is kell segíteni?Nekünk már nincsennek problémémáink :árváink,szegényeink,betegeink
5.
bronx
2017.02.15., szerda [08:22]
*kényszerülteknek
4.
bronx
2017.02.15., szerda [08:20]
Nyugi, nem az ilyen alakoknak szólt a felhívás, mint te, meg a komáid. Azoknak szólt, akik felfogják, hogy az adakozásra nem azoknak a katonakorú férfiaknak van szükségük, akik milliószámra, kontrollálatlanul jöttek be Európába, hanem az a belső (valóban) menekülteknek, illetve az amúgy is szegény környező országokba kényszerültek. Ja és persze nem is a Nyugat "mérsékelt lázadóinak"...
3.
Közel-kelet
2017.02.15., szerda [07:59]
Több tízmillió keresztény nektek semmi?
Az nem iszlám, hanem az iszlám tengerben keresztények ők. Nem gyáva liberális magyar palik mint az 1. és 2. hozzászóló, akik analfabéták szintjét sem érik fel!
2.
Álmoska
2017.02.15., szerda [07:57]
[Nem ütötte a mércét]
1.
Domo
2017.02.15., szerda [04:54]
"Ferenc pápa sürgető szavait követve ezen konfliktus áldozatainak megsegítése nemzetközi szinten a Caritas-hálózat prioritásává vált." Szíria és a szomszédos régiók lakosságát miért kellene a katolikusoknak segíteni? Ők mit segítenek rajtunk? Ja, megpróbálják európát átalakítani, olyanná tenni, amilyenné az itt élők a legkevésbé sem szeretnék. Ezt kellene támogatnunk?
...és Jakubinyi György érseknek sem volt még elég ideje és alkalma, hogy megismerje azokat az embereket, akinek adakozni akar(tat)?
Ideje lenne kicsit felvilágosulni, ha eddig nem sikerült.
Hozzászólások37