Székelyhon.ro
2017. február 27., hétfő; Ma Ákos, Bátor napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Hargita megye prefektusa: a csendőrök kísérjék a hajléktalanokat a szállókra

Székelyhon | 2017.01.06. [16:44] | Utolsó módosítás: 2017.01.06. [19:43]

Hargita megye prefektusa, Jean Adrian Andrei arra kérte a csendőrséget, hogy az elkövetkező rendkívül hideg időszakban kísérjék fűtött helyiségekbe a hajléktalanokat – tájékoztat az Agerpres.

hajlektalan szallo gn 002_bA csíkszeredai hajléktalanszállón. Mindenkit arra kérnek, hogy fűtött helyen maradjon

„Ebben a rendkívül hideg időszakban a csendőrség felkészült az éjszakai járőrözésre, amely a hajléktalan személyekkel kapcsolatos intézkedésekre is kiterjed” – nyilatkozta a sajtónak Jean Adrian Andrei.

A prefektus ugyanakkor elmondta, télies körülmények között zajlik a megyében a közlekedés, a hóeltakarító gépek pedig készen állnak a beavatkozásra.

„Hargita megyében nincs érvényben meteorológiai riasztás, azonban az előző napok havazása és a hideg miatt jégréteg képződhet az utakon” – magyarázta a prefektus.

Jean Adrian Andrei arra kérte a csendőrséget, hogy az elkövetkező rendkívül hideg időszakban kísérjék fűtött helyiségekbe a hajléktalanokat.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
4.
buendia
2017.01.07., szombat [11:28]
Na amióta Hargita megye prefektusa végre valahogy kibökött a száján az áskálódáson kívül egy emberséges szót !
3.
UNO1
2017.01.06., péntek [22:35]
Az udvarhelyi vasut allomas kornyeken is koborol egy .
2.
erdélyi2016
2017.01.06., péntek [21:11]
... helyiséget akartam írni.
Helyiség a helységben.
1.
erdélyi2016
2017.01.06., péntek [21:10]
Alapjában véve igaza van a prefektusnak!
Csak ehhez az kell, hogy ilyen időszakban, fagyásveszélyben nem állítsanak kolostori rendszabályokat a hajléktalan szállón! Ha fújja az italt, akkor is engedjék be. Kicsi ésszel meg lehet oldani úgy, mint a vonaton, vagy az állomásokon, első-osztály, másodosztály. Az ittasok számára legyen egy külön helység. Nem akarok senkit vádolni, de már sok ember meghalt a hajléktalanszállások rendszabályai miatt. Miért? Mert az elesett ember megivott egy-két decit napközben s este márt nem volt számára hely a szálláson. Baromság, őrültség. Mondom, legyen elkülönített, de biztonságos hőmérsékletű hely az ittasoknak is. Ittasoknak vagy olyanoknak, akik valamit-valamit megittak. Mert a hülye szabályok miatt a szállás felelőse este szaglássza az érkezőket, hogy nana, nonó, aki ivutt, annak nincs mit keresnie itt.
Hozzászólások4