Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Falunapra készülnek Mindszenten

Péter Beáta | 2016.10.20. [19:13] | Utolsó módosítás: 2016.10.20. [19:14]

Csíkszentlélek község polgármesteri hivatala falunapot szervez Csíkmindszenten október 22-én, a Székelyföld Napok rendezvénysorozat keretében.

mindszenti sportcsarnok vn 003_b

Szombat reggel a község lakosait a Havasalja Fúvószenekar ébreszti, majd délelőtt kézműves foglalkozást tartanak a csíkmindszenti Nagy István Általános Iskola pedagógusai közreműködésével, valamint sportvetélkedők, akadályversenyek is lesznek.

Ezt követően a tizesek közötti labdarúgó-bajnokságon lehet szurkolni. Délután fél öttől a Hargita Megye Tanácsa, a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Csíkmindszenti Kulturális- és Sportegyesület közös szervezésében megvalósult fotótábor anyagából nyílik kiállítás. Hat órától a csíkszentléleki Hangulatkeltők Szebbüljön tőlünk a világ című műsorával lép fel, majd a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes A magyar tánc évszázadai című előadást lehet megtekinteni. A csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola zenés előadása után este 8 órától Benedek Évi és zenekara szórakoztatja a közönséget. A koncertet bál követi.

Október 23-án köszöntik a község 65 év feletti lakóit. Az ünnepség a község templomaiban kezdődik délelőtt fél tizenegytől, majd a mindszenti sportcsarnokban folytatódik, ahol kulturális műsorral és ebéddel várják az ünnepelteket. Fellépnek a mindszenti Fürgölő és a szentléleki Hárs néptánccsoportok, a csíkszentgyörgyi Góbék, végül a Madarasi Népi Zenekar szórakoztatja a vendégeket.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét