Székelyhon.ro
2017. február 21., kedd; Ma Eleonóra napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Csíki iskolákban oszt ajándékot a Mikulás

Molnár Rajmond | 2016.12.05. [11:50]

Más-más módon oldják meg a csíki tanintézetek a mikulásjárást: néhol műsorral is készülnek, máshol az osztályközösségek szervezik meg az ajándékozást. Iskolaigazgatóktól érdeklődtünk, hogy miként oldják meg a gyerekek számára az ajándékozást.

Mikulas_IMG_2077_bAjándékokat oszt a Mikulás. Sok kisgyereknek okoz ezzel örömet

A csíkszeredai Nagy Imre Általános Iskolában hétfőn összegyűlnek a tanulók a tanintézet tornateremébe, ahol kis ünnepi műsort követően a Mikulás ajándékozza meg őket – számolt be Dávid Zoltán igazgató. Hozzátette, a műsort és az ajándékosztást külön szervezik meg az 1–4. és 5–8. osztályosok számára, az ajándékokat pedig egy alapítvány segítsége révén szerezték be. 

A kászoni Lukács Mihály Általános Iskolában többféleképp történik az ajándékozás – tudtuk meg András Ignácz igazgatótól. „Kászonújfaluban búcsú van, ezért a templomban mise után kapnak ajándékot a gyerekek, a többi iskolában a Mikulás meglátogatja a tanulókat, és ajándékot visz nekik” – mondta. Az ajándékok megvásárlása alapítványok és vállalatok segítségével történt.

A csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre Általános Iskolában a diáktanács szervezi meg az ajándékozást: a Mikulás körbejárja az osztályokat és néhány aprósággal ajándékozza meg a gyerekeket – közölte érdeklődésünkre Vizi István intézményvezető. 

A csíkszentgyörggyi Gál Sándor Általános Iskolában minden osztály külön szervezi meg az ajándékozást – tudtuk meg Tamás Sándor igazgatótól. „Óvodától egészen a nyolcadik osztályig három épületben vagyunk, ezért nehéz egy központi ünnepséget csinálni. Tanítók, tanárok segítségével az osztályközösségek szervezik meg a mikulásjárást” – mutatott rá az igazgató.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét