Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Bár voltak fűtésgondok, Hargita megyében nem tartott tovább a téli vakáció

Dósa Ildikó, Molnár Rajmond | 2017.01.10. [18:21] | Utolsó módosítás: 2017.01.10. [19:16]

A tanfelügyelőség tájékoztatása szerint Hargita megyében csak egy iskola óvodaépületében szünetelt az oktatás, máshonnan nem jeleztek fűtésgondokat. Székelyudvarhely egyik középiskolájában két terem azonban kifűtetlen maradt – jutott tudomásunkra.

Csikszereda fagy gn 006_bVolt, ahol hideg tanterem várta az iskolába érkező diákokat (illusztráció)

Az említett tanintézet a csíkszentgyörgyi Gál Sándor Általános Iskola, amelynek a háromtízesi óvodaépületében szünetelt az oktatás a hét első két napján. Kopacz Edward László újonnan kinevezett iskolaigazgató érdeklődésünkre elmondta, kazánprobléma miatt nem tudtak fűteni hétfőn, a nagy hideg miatt pedig keddre sem sikerült megfelelőképpen kimelegíteni az épületet. Szerdán viszont már teljes gőzzel folytatódhat a tanítás az óvodában – számolt be az igazgató.

A csíkkarcfalvi Mártonffy György Általános Iskola udvarán és az osztálytermeiben is jó idő uralkodik – jegyezte meg humorosan Gábor János igazgató. Mint mondta, náluk eddig nem voltak fűtésgondok, a fát mindig beszerzik időben, száraz tüzelővel melegítenek a tanintézetben.

„Ilyen hidegben nem tudunk és nem is szabad spórolni a fűtésen, jelentősen többe kerül a gázszámla” – mondta érdeklődésünkre Györffy Ildikó, a csíkszeredai Székely Károly Szakközépiskola frissen kinevezett igazgatója. Hozzátette, az elmúlt napokban megfelelőképpen ki tudták fűteni az osztálytermeket a tanításhoz.

Hideg volt a tantermekben

Kedd reggel kihűlt osztálytermekben kezdődött el az oktatás a székelyudvarhelyi Bányai János Szakközépiskolában. Egy szülő értesítette portálunkat, hogy az egyik teremben 13 Celsius-fokban fagyoskodtak a diákok. Az intézmény igazgatója, Szakács Paál István érdeklődésünkre elmondta, két osztályteremben volt érezhetően hideg. A hőmérsékletet nem mérték, azonban becslése szerint 18 fok körül lehetett, ami tagadhatatlanul kellemetlen az ott tartózkodóknak.

Mivel az iskolában mindig van két-három szabad tanterem, a diákokat átköltöztették azokba, így nem kellett felfüggeszteni az oktatást. A tanintézet kazánja korszerű, a közel négy évtizedes épülettel egykorú fűtésrendszert viszont folyamatosan légteleníteni kell – közölte az igazgató. A keddi eset valószínűleg azért fordult elő, mert annak ellenére, hogy ezt gyakran elvégzik, levegő kerülhetett a rendszerbe – fűzte hozzá Szakács Paál István.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
1.
jjj
2017.01.10., kedd [19:15]
Jo lett volna meg mérni a szentmihalyi kicsi iskola termeinek is a hőfokjat.Be jegesedet ablakok fogadták a gyerekeket ma reggel.
2.
Nana
2017.01.10., kedd [21:03]
A városi Aranyalma napköziben is nagyon hideg volt a reggel és megfagyva vittem haza a gyereket. Nem figyel senki a gyerekek egészségére. Örvendek, hogy a vakáció alatt kikezeltem a hűlésből és most kezdjük újra a gyógyszeres kezelést. Miért nem jelentették, hogy nincs megfelelő fűtés és ne maradjanak ott a gyerekek? Miért nem függesztették fel a tanítást? A csiki gyermek nem fázik, csak a bukaresti?
3.
anonik
2017.01.10., kedd [22:04]
Nem az itteni vezetoseg ugy gondolja pingvinek a gyerekek.Es meg azt is meg merik tenni ,hogy ki pakoljak a bentlakasbol -15 fokba este.
4.
futeni
2017.01.11., szerda [18:02]
Lehetett tudni, hogy jan. 9-én kezdődik az iskola. Miért nem fűtöttek be szombaton és vasárnap? A falak kihűltek a vakáció alatt, és Csíkban hideg a tél.
5.
jaja
2017.01.11., szerda [22:58]
miert nem hivtak fel a tanfelugyeloseget valaki ? ok kellett eldontsek az idojarasi viszonyoknak megfeleloen kulonben a szulo kell itt meggondolja hogy ebben a nagy hidegbe nem viszem oviba suliba mert senki nem torodik
Hozzászólások5