Székelyhon.ro
2017. február 25., szombat; Ma Géza napja van
Rss Facebook oldal Twitter oldal Youtube csatorna Google +1 oldal

Alcsíki üzletekre csapott le az ANAF

Kovács Attila | 2016.11.24. [11:25]

Több csíki vidéki településen tartottak rajtaütésszerű ellenőrzéseket az Országos Adóhatóság (ANAF) ellenőrei. Ezúttal is az élelmiszer- és vegyesüzletekbe tértek be, és jelentős összegekre bírságoltak a kihágások miatt. Az áruelkobzások sem maradtak el.

ANAF merkur2 AB-4_bHarminckét pénzbírságot róttak ki, összesen 147 500 lej értékben (illusztráció)

Az Országos Adóhatóság ellenőrző szerve, a Pénzügyi Csalások Elleni Főigazgatóság (DGAF) nagyszebeni központjának legutóbbi adóhatósági razziája, amely az alcsíki településeket érintette, november 12-én, egy szombati napon történt, de ennek eredményeiről írásbeli megkeresésünk nyomán csak most tájékoztatott az intézmény sajtóirodája.

Mint a tájékoztatóból kiderül, a revizorok Tusnádon, Csíkszentgyörgyön, Bánkfalván, Csíkszentmártonban, Csekefalván, Csíkszentléleken, Mindszenten, Csíkszentsimonban, Csíkszentkirályon, Csíkszentimrén, Csatószegben, illetve Tusnádfürdőn összesen 23 céget ellenőriztek, amelyek élelmiszer- és vegyesboltokat, illetve éttermeket működtetnek. Az adóellenőrök 21 esetben tapasztaltak kihágásokat, ezért 13 esetben figyelmeztetést adtak, valamint 32 pénzbírságot róttak ki, összesen 147 500 lej értékben. Egyúttal elkoboztak készpénzt, illetve különböző javakat, 3295 lej értékben.

Az összesítés kitér arra is, hogy a nagyszebeni székhelyű ellenőrző szerv alkalmazottai milyen kihágásokat állapítottak meg az akció során. Az üzletekben eredetet igazoló dokumentumok nélkül forgalmaztak különböző termékeket, nem vezették be a teljes bevételt a pénztárgépbe, igazoló iratok nélkül tartottak pénzösszegeket, hibás adatokat tartalmazó vagy hiányos nyugtákat állítottak ki, és nem minden esetben készítettek és használtak könyvelési dokumentumokat az elvégzett műveletek során. Október 8-án is nagyméretű ellenőrzést tartott az adóhatóság Hargita megyében, akkor több mint 200 ezer lej értékben bírságoltak.

Komment
Hozzászólás száma:
Név:
Biztonsági kód
Elfogadom a mércét
8.
Lackfi
2016.11.25., péntek [08:50]
Az ellenőrzés kell, csak konstruktiv és ne rosszindulatú legyen. Egy két ellenőrzésről tudok és elfogadhatóan viselkedtek.
7.
mi a baj?
2016.11.25., péntek [08:48]
Én nem értem ezta a nagy anaf-elleniséget. Nálam is voltak, civilizált módon jártak el, nem is találtak semmit. Persze, minden adóm kifizetve, és a kasszagépet is használom.
Meg lehet csinálni feketézés nélkül is.
Ha majd meglesz a rég várt autonómia, akkor sem fizetnétek adót? Pedig bíztosan nagyobbak lesznek...
6.
6.
2016.11.25., péntek [08:40]
„Ehetetlennek, száraznak, íztelennek” bizonyult a Prahova megyei kifli - A prahovai ceget miert nem ellenorzik?
5.
Nem lenni irigy?
2016.11.25., péntek [08:03]
"ha mindent betartasz, akkor legfeljebb opel szemelygepkocsival furikazol, es nem mercedeszel.......csodbe nem jutsz(faliment) amig van penny, kaufland , profi , lidl szeredaban...."
A Profi környékén ezért nem lehet parkoló helyet kapni,mert a "tulipanos mikulas" haszongépjárművei elfoglalják?
4.
hajra ANAF
2016.11.25., péntek [07:04]
ha mindent betartasz, akkor legfeljebb opel szemelygepkocsival furikazol, es nem mercedeszel.......csodbe nem jutsz(faliment) amig van penny, kaufland , profi , lidl szeredaban.....hisz onnan szerzitek be az arut szatocskam .......... Ps simonban a tulipanos mikulas hivatalos boltjaban jartak???? Ott sosem mukodik a penztargep
3.
Varosi
2016.11.24., csütörtök [19:28]
A jo edasanyjuk olelo karjaiba kene menjenek az egesz bandajukkal egyutt. Ugye nem irtam semmi rosszat ezzel?
2.
Valaki na
2016.11.24., csütörtök [15:47]
Ha mindent betartassz falimentet vetsz, de, ha nem akkor is! Románia vezérei mindent megtesznek a lakosság kifosztása érdekében! Mert megtehetik, heszen a népnek tetszi, ugyanis semmit nem tesz...
1.
hargitai fecskemadár
2016.11.24., csütörtök [12:56]
Kell a pénz december elsejére???
Kell valamiből ünnepelni :D :P
Hozzászólások8